U braku sa bajom

Čast izuzecima, ali mene stvarno zanima da li „ti“ muškarci stvarno misle da su neke naročite baje???  Žena mora da sluša i gleda svoja posla, da odgaja decu i „čuva“ kuću ko cuko, bez da ima pravo glasa i svog mišljenja. E što bih volela jednog takvog da se dočepam, da mu dođem glave, slatko.

Posle se ti isti muškarci čudom ne mogu načuditi kako to da njihova draga, mila, fina, ćutljiva, lepa ženica ima nekog drugog „baju“.  Šta drugo jadnica može i da preduzme po pitanju svog života, nego da nađe nekog ko će da je svremena na vreme pogleda kao živo biće? E kad glavni baja to sazna, onda ga žena obično i ostavi. Jok zbog drugog muškarca, nego usput shvati da je mnogo vrednija nego što je bila „ocenjena“ u takvom jednom braku. Prosto.

Naravno da ima i drugih razloga i načina, ali meni je ovaj najfascinantniji. Ma ništa više. Neka se baje malo zamisle.

Posted on 22/08/2010, in SVAŠTA NEŠTO, TVOJE TELO and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 18 коментара.

  1. Slažem se potpuno, samo mi nisu jasne žene koje to trpe. Da li je u pitanju vaspitanje ili ljubav, možda nezrelost ili strah – ne znam. Samo mi ih je jako žao.

    Свиђа ми се

  2. Pa sad, ti pričaj šta hoćeš ali žene i dalje jure takve baje, a kada u braku bude „ćuti i beži u kuhinju“ onda opet jure takvog istog da „nadoknade“.

    Свиђа ми се

  3. Drvena mislim da trpe, dok ne skontaju da su ipak vrednije nego što prvenstveno same misle, a onda i koliko ih ceni taj bračni „drug“.

    Свиђа ми се

  4. @ дрвени: Па има свега тога по мало, али има и оног да понекад жене немају материјалну сигурност, а кад су ту деца не смеју ризиковати да „пропадну“!
    Не оправдавам „БАЈЕ“ никако ја би их тукла сваког дана јер са таквим понашањем доказују да баш нису баје него кукавице, али понекад за понеке жене нађем оправдање када знам у каквој су ситуацији.
    Мада има и оних које се не труде да се снађу саме неко не предузимају ништа…е за такве немам оправдање…
    Јооој надам се да ко ово чита разуме шта сам хтела да кажем, јер ја знам шта хтедох рећи… 🙂
    Али одређени мушкарци су понекад много велике сероње, посебно кад су „мамини синови (љуби га мајка)“…очигледно је да жене такве нису јер не постоји женски/а баја…та „особина“ се користи само за мушкарце…или ја не знам како се зове таква жена 😛

    Можда сам баш ја таква некаква, али не могу знати јер нема опис женског баје… 😀

    Свиђа ми се

  5. Blusman rekoh ja da one i nađu drugog, ali pod navodnicima „baju“, valjda im se na prvi pogled učini da je to nešto drugačije. U pravu si, svako nađe ono što mu treba.

    Koleginica moje mame se tri puta udavala, i sva tri puta za alkoholičara i pevača. 🙄

    Свиђа ми се

  6. Mozda i on nadje neku koja ce ga pogledati kao zivo bice ? 😀

    Свиђа ми се

  7. Стварно, шта је женски баја? Или се каже женска баја? 😀

    Свиђа ми се

  8. Ivane problem u takvom braku je što je on baja i što je samom svojom takvom titulom ne samo živo biće, nego i uzvišeno živo biće naspram žene, a ne retko i naspram rođene dece.

    Možda si u pravu, kad bi ga žena pogledala kao sebi ravnog, možda bi se i on tada mogao nazvati bićem? 😉

    Свиђа ми се

  9. Gordana verujem da svi odmah zanaju šta je baja, ali ima i ženskih baja, bajinica. 😀 E te su donekle još gore za brak i porodicu od muških primeraka.

    Свиђа ми се

  10. Ništa ne treba „trpeti“ u braku. Odnosno, trpiš dok možeš i kada shvatiš kako ne niko ne *ebe ni za suvu šljivu, onda pokupiš pinkle i odjuriš!
    Pa, baje neka se zamisle! 🙂

    Свиђа ми се

  11. Nekad su „baje“ mogle da rade šta hoće… Hehehehe… davna je to prošlost, pluskvamperfekat. Imala sam u rukama knjižicu-uputstvo (Kako da odžite brak) iz dvadesetih godina prošlog veka, iz jednog ženskog časopisa. Toliko gluposti davno nisam videla na jednom mestu. Knjižica tanka i mala, a nebuloza koliko hoćeš, ima materijala za sabrana dela.
    Na jednom mestu u tom dubokoumnom vodiču kroz brak, kaže da žena kad muž uđe u kuću treba da ćuti ako vidi da je neraspoložen, da ga „ne zamara svojim glupostima“.
    Mislim da nema gore sudbine od toga da život provedeš pored budale i trudiš se da ga ne zamaraš svojim „trivijalnostima“. Da l’ ćeš da nađeš drugog baju (ali stvarno baju), ovog „zvaničnog“ da ispalapucaš ili pak da uradiš ono što ti se u tom trenutku ćefne.. nije ni važno. Važno je da NE PRISTAJEŠ na imitaciju života.

    Свиђа ми се

  12. Nije sve baš tako crno-belo, umesto dugačkih objašnjenja evo jednog primera iz RL:

    Atlanta Journal, personal ads:

    Crna, usamljena ONA traži muško društvo. Etnička pripadnost nije važna. Ja sam prijatna devojka koja voli igru. Volim duge šetnje po šumi, duge vožnje sa tobom, lov, ribolov i kampovanje. U udobnim zimskim noćima volim ležati pored kamina, a uz svetlost sveća ću ti jesti iz ruke. Čekaću te pred vratima kad dođes s posla, svaki put ću se radovati kao da te prvi put vidim i nosiću samo ono što mi je majka priroda dala.

    Nazovi broj (404) 875-6420 i pitaj za Daisy. Cekam te…

    – – – – – – – –

    Vise od 15.000 muškaraca je pozvalo da bi saznali da su nazvali dom za životinje u Atlanti, Daisy je kuca 🙂

    Takve stvari među ljudima postoje samo u ljubavnim romanima i filmovima, spustite se na zemlju 🙂

    Свиђа ми се

  13. Ovaj postić je nastao na osnovu istinitog događaja, tako da se ovakve stvari stvarno dešavaju i u današnje vreme. 😉

    Свиђа ми се

  14. Bluesman…odlična pričica. Baje u stvari i ne traže ženu, nego kućnog ljubimca. 😀

    Свиђа ми се

  15. E svašta od ovih muškaraca, trebalo bi češće da operu posudje, ispeglaju svoje košulje, i tako dalje još da rade hiljadu kućnih poslova, a ne samo da sede pred teveaparatom i bulje u glupave serije i da pritom ne otvore ni bocu piva! Sramota, bre! Muškarčine nijedne. nemojte se čuditi ako vas žene odista varaju sa nekim koji ne zna ni kafu skuvati, niti jaje na oko da isprži, i tako dalje, i tako dalje vi sramotni muški, bre! 😀 😀 😀

    Свиђа ми се

  16. Saglasna sa bluesman. 100%
    Nađe zamenu da joj pije krv na slamčicu. Tak’ to ide.

    Свиђа ми се

  17. Baš je baja do jaja 🙂

    Свиђа ми се

  18. Ravnopravnost polova u svakom slučaju ali s obzirom da je ovo Srbija obično ta ženska nezavisnost i samostalnost prerasta u radikalni feminizam i mizandriju a to je nešto što ne podržavam…

    Свиђа ми се

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.