Još neki dan i stiže 2010.

Nova_GodinNeki od vas znaju da pre vremena, negde sa prvim februarskim suncem, počnem da slavim dolazak proleća. Sneg i zimu volim samo na planini i na razglednici, ali od njih se pobeći ne može. Tako ću i pre vremena početi da sumiram 2009-tu i da se spremam za sledeću. Ljudi to obično rade negde pred kraj godine, ali…

Još dva meseca do Nove Godine i mislim da imam taman dovoljno vremena da sve ono što sam planirala za 2009.-tu godinicu privedem kraju i da u 2010-tu uđem kao apsolutno zadovoljna postignutim. Reč „apsolutno“ mi je postala ružna uzrečica, ništa nije apsolutno, ne zamerite, neka je.

Što smo stariji vreme nam sve brže prolazi. Kao da smo juče kitili jelku i ukrašavali stan lampionima i drugim dekoracijama, a za koji dan će doći vreme da se podvuče crta. Dosta toga sam uradila, ali  i dosta toga propustila, što zbog neke više sile, što zbog neke svoje lične mrzovolje.

Neću da vas davim sa onim što jesam i onim što nisam, ali mogu da obećam sebi da ću još neke važne stvari da uradim do kraja godine. Neke mučne stvari koje sam odlagala ću da uradim bez pogovora,  a za one koje su lepe ću da počnem da pravim teren. Nisam neko ko planira, ne umem da planiram ništa, ali okvirno mogu sebi da zadam neke ciljeve za do kraja godine koje ću da ostvarim.

Kako vi  stojite sa planiranjem i ostvarivanjem ciljeva?

Posted on 02/11/2009, in Slavlja i žurkice, Snovi, SVAŠTA NEŠTO. Bookmark the permalink. 14 коментара.

  1. Katastrofalno. 🙂 Odlično planiram, pravi sam mozak za te stvari, ali sam loćikava kada je realizacija u pitanju. No, dobro. U novu 2010. godinu ću ući pametnija nego što sam bila kada sam ulazila u 2009., tako, suma sumarum, nije toliko loše. 🙂

    Свиђа ми се

  2. Džejni ja čak ne umem ni da planiram. 😀 Kada baš nešto hoću da isplaniram na kratkotrajne staze uzmem papirče, pa napišem datum, a ispod u crticama kao najveći kreten:

    – usisati
    – oprati rernu
    – ići u prodavnicu
    – pobacati slomljene igračke
    – naduvati loptu
    – silikonirati prozore…

    Neverovatno zadovoljstvo osetim kada pored takvih gluposti stavim zvezdicu, jer su odrađene. :mrgreen:

    Свиђа ми се

  3. Kod mene uvek ima više sile, i to nije samo moj izgovor nego je stvarno tako 😀
    A i mrzovolje ima da se ne lažemo. Mada pobeđivala sam je i činim to još uvek. Najveći uspeh mislim da je povratak u školu. Sad još ostaje da položim sitne kolokvijume i ispite. Bilo je tu i svakodnevnih stvari, neko bi rekao sitnih i nebitnih, ali svejedno trebalo ih je odraditi.
    Sve u svemu vrlo sam zadovoljna, i daaaaleko mi je ova godina bolja nego 2008.!

    Свиђа ми се

  4. Macko mali… sećam se tvog posta o povratku u školu i obradovala sam se tome kao da si moja. 🙂 Veliki uspeh, divim ti se.

    Свиђа ми се

  5. Uh, Charolijo, ja možda grešim, ali baš ne zadajem sebi neke ciljeve. Ono što želim pokušam da uradim kada mi dodje, ako ne mogu, budem tužna, ali ok..ne može pa tako je. Ali stvarno nisam dobra u postavljanju nečega za ostvariti do tada i tada 😦 Možda bi trebalo…u suštini…nikada pred kraj godine nisam podvukla crtu, to je za mene samo jedan dan u divnoj zimi koju obožavam 🙂

    Свиђа ми се

  6. Kokice kako ne umem da planiram tako retko umem i da rezimiram postignute ciljeve. Nekako mi to nema smisla, ali kad mogu svi, valjda mogu i ja, pa pokušavam.

    Treba da do kraja godine odem na kontrolni pregled svega i svačega, ostalo je nebitno, a ako to sebi ne zadam kao zadatak teško da ću ostvariti. 🙄

    Свиђа ми се

  7. Ti nisi normalisticna, majke mi 😛
    Ko jos planira, kako se to radi?
    Neka se probudimo sutra i to je uspeh, ostalo u hodu. Bar ja tako.
    Ako pocnem da podvlacim odo ja u rodni kraaaaj 😀

    Свиђа ми се

  8. Stvarno vreme baš proleti. U poslednje vreme ne planiram ništa jer mnogo toga ne zavisi od mene, pa puštam život da se kotrlja. Čarolijo, sad baš zamišljam kako ćemo na blogu da slavimo Novu godinu 🙂

    Свиђа ми се

  9. Znam Zelena drugarice da nisam normalistična, ali kad ti to kažeš onda mora da je tako. :mrgreen:

    Свиђа ми се

  10. Breskvice to će da bude moja treća blogo-Nova godina i već se radujem. To je deo zime koji volim. 😀

    Свиђа ми се

  11. E ako je takav cilj u pitanju, obavezno ga ispuni. Taj bi ipak svi trebali zadati sebi 🙂

    Свиђа ми се

  12. Kokice cele godine to obećavam sebi, a toliko sam nemarna da to nije normalno. Definitivno treba do kraja godine da odem na jedan sistematski.

    Свиђа ми се

  13. Charolijo…dobra tema, ubaci još negde samo skorašnje komentare….

    Свиђа ми се

  14. ja već i doček isplanirala 😀

    Свиђа ми се

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.