Momčilo Maletić – Maletić prezime mog prvog deteta

Slušaj me ovamo Momčilo Maletiću – Momo – „Bajo do jajo“. Potrudiću se da ne psujem, da ne vređam, da ne kažem baš sve ono što si zaslužio, ali ću ti reći sve što mislim da treba da ti kažem. Možda će jedna od mojih najdražih prijateljica reći da je ovo „skidanje gaća“, a ja ću na to reći da jeste, da drugačiji način ne postoji, a i da postoji, bolji i lepši način obraćanja, ti ne zaslužuješ.

Do bola „patetična“ Ivana, luda, neobuzdana, nikakva majka, nikakva žena, kurva, drolja, ona kojoj si rekao da ima veća muda od tebe, ona kojoj si slomio palac desne ruke, koju si čupao za kosu, nemoćan da joj se na drugi način suprostaviš, ona kojoj si iz čista mira u sred noći sipao čašu vode na glavu, jer je zarađivala više od tebe, ona koju si oborio na pod sa rukama na vratu, daveći je, jer te je pitala za plaćanje obdaništa detetu, ona koju si pravio ludom dok si ljubio svoju „drugaricu“ preko krova automobila pravo u usta, Ivana koja nije htela da ćuti i da ti titra jajca, jer nisi zaslužio. Ivana sa kojom si delio krevet u neko vreme, dok se druga išunjavala kroz prozor, onim danima kada Ivana nije tu. E ta ista Ivana, ima svašta nešto da ti kaže.

Sve ovo iz predhodnog pasusa, Ivana je zaboravila, ali postoji neko ko nije. Postoji neko ko to sve pamti, ko je sve to nataložio u svojoj malenoj glavi. Neko koga si zaboravio da postoji. Neko ko pati i plače, svaki put kada poruka koju pošalje ne stigne na broj telefona koji si joj dao, jer više ne koristiš tu karticu, ali si „zaboravio“ da joj kažeš.

Poznaješ ti mene dobro, tako da ćeš unapred morati da mi oprostiš poneko „pičko jedna“ koje ću ti sigurno reći kroz dalji tekst. Eto, daću sve od sebe da to bude jedna jedina uvreda koju ću izreći, jer i ako si eto moram i to da kažem, „stoka obična“, ja te razumem i dalje, i bez obzira na sve, jako volim. Volim te, jer sam uvek na strani svoje dece, pa kad moja deca nekog vole, volim i ja. Moja deca su uvek u pravu, a kada oni kažu da neko zaslužuje makar i trunku ljubavi ja im verujem.

„Tata volim te, kako je Vuk? Jeste li dobro?“, pošalje dušica poruku, a onda čeka odgovor, čeka bar 24 sata dok joj ne stigne odgovor, da poruka nije ni stigla. I plače…Ne jednom, desetine i desetine poruka…ČEKA…

Svaki put kada je tata ne pozove za rođendan, plače. Za rođendane, Nove Godine, Božiće, Uskrse… Svaki put kada dođe kod babe i dede i čeka, čeka, čeka…da se tata pojavi na vratima. Onda kada se tata ne pojavi, moja devojčica plače. Kida sebe, ubija svoj osmeh i razlog da se smeje, ubija se iz dana u dan u iščekivanju da će se tata javiti. Mobilni telefon je poželela da ima zbog tebe. Ne verujem da imaš ubeležen njen broj, jer nikada joj se nisi javio. Baš nikada kad treba, a treba uvek. Treba svakog dana.

Trebalo je makar onog dana kada je krenula na zimovanje, ili kada je krenula u prvi razred, ili kada se preselila u Beograd, ili kada je bila bolesna, ili kada je bilo šta bilo…PIČKO JEDNA, nikada je nisi pozvao. Nikada nisi pozvao da pitaš je l’ preživela dan. Ma pička je polni organ, ti si jedna obična PIZDETINA, koja ne zaslužuje jedan sekund njenog razmišljanja, njenog vremena, ali…ali ona tebe VOLI bez obzira koliki si skot. Skot je nova, nazovi psovka, koju nisam najavila.

Jednom od moje troje dece, ti si centar sveta i nijednog trenutka nisam tom detetu rekla da si „pičko jedna“, da si „stoko obična“, da si „zaboravio“, da si ovakav, da si onakav. NIKADA. A znaš šta, pogrešila sam. Naše dete u glavi nosi samo svoje uspomene, a da sam na njene dogradila svoje, dete sada ne bi patilo za tobom. Znala bi da si odavno izgubljen slučaj i da nema za čim da pati i tuguje. A tuguje dušica. Srce mi cepa. Godinama Momčilo. A ti???

Jesi li porastao, jesi li dovoljno sazreo da uvidiš da život nije zajebancija, jesi li dovoljno veliki da shvatiš da je naše dete, bez obzira koliko bežao od toga, plod jedne velike ljubavi i da ona to zna, oseća i da te zato i voli, jer od ljubavi je satkana. Ne možeš to zaboraviti, pa ma koliko da bežiš. Sad je baš pravi trenutak za onu uvredu, pičko jedna, niko nikada od sebe pobegao nije. Gde ćeš ti pobeći od svoje savesti. „Ja sam mlad i moram da idem dalje. Probao sam da stvorim porodicu, ne ide i moram da idem dalje.“ Otišao si, pustile smo te. Dobro. Ne lažemo, tako si rekao, a i razumele smo, jer jesi bio mlad. I???

Od koga, od čega bežiš, misliš li da možeš pobeći??? Dobro od mene niko nikada nije pobegao, nisam ja tema ove priče, ali meni i ne trebaš, trebaš nekome koga si stvorio. Trebaš maloj bebi od 2 kila i 550 grama zbog koje si plakao od sreće, ispod prozora kraljevačkog porodilišta i drao se kao lud „VOLIM VAS!“ Jesi li i to zaboravio? Jesi li ti sada stvarno postao „Baja do jaja“ ili si najobičniji kurac. Ma, jer išta ljudsko ostalo u tebi? Kurac, nova ružna reč u ovom tekstu. Izvini.

Možeš li pobeći sa Bunjačkog Brda? Ne možeš. Srce ti tamo ostalo, pa da imaš još 16 sinova i 12 žena, na Bunjačkom Brdu si se ponovo setio da si živ i da zaslužuješ da živiš i pored svih sranja i strahota kroz koje si prošao. Jedna mala Ivana se pojavila. Neću da te pitam da li se sećaš, jer znam da se sećaš, to su ti najlepša sećanja od dolaska u Srbiju. Sve posle toga je bežanje od „male Ivane“. Budalo, od mene se pobeći ne može. To znaju svi oko tebe, a ti beži koliko ti volja. Ivana je bila tvoj drug, prijatelj, žena, majka tvog deteta, tvoj brat, otac, majka. Ivana je tebi bila sve. Zato si i pobegao. Žena treba da bude samo žena i ništa više.

Dobro, Ivana razume, ali ne postoji nijedan jedini razlog da bežiš od onog najlepšeg što ti se prvo desilo posle tog istog dolaska u Srbiju. Jovana je tvoj ponos, tvoj život. Jovana je tvoja veza sa ovim svetom. Jovana je sve što ti je ikada trebalo da se prisetiš da je život lep. Ne smeš to Momčilo zaboraviti. NIKADA. Nemoj dušu da grešiš. Nemoj da nam dete pati, zato što ti pokušavaš da pobegneš. Ne možeš da pobegneš. Jovana će uvek da te čeka da se javiš, da je pitaš kako je provela dan, da li želi da idete negde zajedno vas četvoro, da li joj nešto treba, to nije ni važno. Ne treba joj ništa. Ume ona da osvaja medalje i u starim patikama. Brza je na tatu.

Nemoj Momčilo da te sopstveno dete zamrzi i da joj za koju godinu bude svejedno da li ćeš se javiti ili ne. Ovo je poslednji trenutak, veruj mi.

To što misliš da sa mnom više nikakava posla nemaš je drugo pitanje. Rekao si ovako: „15 dana ja brinem o njoj, 15 dana ti.“. Reci mi kojih su to 15 dana koje si proveo sa njom i brinuo o njoj? Sada već ima 11 godina, a ti si otišao da tražiš sebe, bežeći i od sebe i nas kada je imala dve i po godine. Gde su tih 15 dana? Sedela je kod babe i dede, vikendima i danima i nedeljama, čekajući da se pojavi TATA. Pa makar na sat, dva, pet…

E tata. Nadam se iz sveg srca da ćeš bar Vuku biti tata, mada čisto sumnjam, ti večiti dečaku. Muškarci zauvek ostanu dečaci, samo što neki postanu tate i ljudi, a neki ceo život beže. Onog dana kada se setiš da te tvoje prvo dete čeka, pozovi me na onaj moj stari broj 064-18-88-089, jer mislim da je na drugi način nećeš naći, ni videti, jer život čini svoje, a ti kako si se pokazao do sada, izgubićeš je, a ja to ne želim, ne želi ni ona. Broj neću menjati. A ti PIČKO JEDNA, seti se čemu muda služe.

Koliko god bilo varka, želim da naše dete zna da ti jesi dobar čovek i dobar otac, a to što ti to nisi, nema veze. Zaboraviće Jovana, a ja se toga više i ne sećam. Ovo ti je poslednja šansa da ne izgubiš sve ono što ti znači u životu. „Saints Are Down“, ti glupi čoveče, jesi li ikada zaista uspeo da razumeš tu pesmu?

E sad malo da te zajebavam. Vidim postao si „neko i nešto“ u svetu interneta, pravljenju sajtova i tako toga, pa ako ti bude trebao neki savet slobodno se javi, jer sam ubeđena da tek posle ovog teksta na mom blogu tvoje ime će naći svoje mesto na Google-u. Reklamu ti neću naplatiti, a kako vidim neophodna ti je. Besplatno ću da te reklamiram, nije mi teško. Jebi ga charolija.com nije šala. Ovaj tekst će da pročita bar 3 čoveka, o većim ciframa da ne govorim. Pa tako, ako ti treba neki savet reci slobodno. „Kako to da ono što napišem pročita više od tri čoveka?“. Da ti se pohvalim, bude to i mnogo, mnogo više, ali neću da te bedačim. PIZDO.

Pročitaću ovo Jovani kao i većinu tekstova koje obajvljujem. Najtužnije je što neće imati ništa protiv. Čupaj se. Vadi se. Zovi. Dođi. Sveci jesu dole, tu su među nama samo što ti trebaju oči da ih vidiš.

Moj jedini uslov je da dođeš po svoje rođeno dete i da je odvedeš u neko zezanje, ako si još uvek sposoban da se zezaš i živiš. Kako god bilo ja znam da jesi dobar čovek. Seti se svega, i stoko jedna počni da živiš i prestani da je ignorišeš. Ona jeste tvoj život, ja sam tvoja prošlost. Ne smeš nju da povezuješ sa mnom. Mene nikada nisi umeo da imaš, a ona ti je data samim svojim postojanjem.

Poslala sam Milici poziv za FB prijateljstvo. Ne sumnjam da će da prihvati, jedino ako nisi postao baš toliki Baja, pa da si joj zabranio da bude sa mnom u kontaktu, a ona jeste carica i hvala joj na svemu što je učinila za našu Jovanu. Jovani malo treba, makar osmeh, razgovorčić… Milica zna da su naša deca najrođeniji rod i zna da tu vezu ne može niko i ništa da prekine, pa ma kolika pička ti bio.

Nemoj Momčilo više da nam dete pati, a mene više ne moraš u oči da pogledaš, jer znam da ti za to trebaju muda, koja nemaš. Stisni se brate. Sledeće moje obraćanje tebi će biti negde među četiri zida, gde ne možeš da bežiš, a onda ću da te biiiiijem da ćeš da zapamtiš. E posle će sve biti u redu.

Zatvoriću ti oba oka.., pa znaš da sam jača od tebe, uh, a tek ljuta. Uostalom ja sam ti jedini parter drugar, na mene si prvi put digao ruku… e…to te ja pustila da budeš muško, a kad sam ljuta možeš samo prste da mi zavrćeš, a mene ni slomljeni prsti ne mogu sprečiti da čuvam i branim svoje. Ima brate moj, da te bijem, dok se ne budeš usr’o, e to još nisi doživeo. Znači nemoj dete da mi plače zbog tebe. Jer, evo javno ti pretim da ću te tako prebiti da neće da te spasu ni dve, ma tri interventne jedinice u kompletu.

Rećiću ti mnogo teže reči od PIČKO i ove koje sam navela, a posle toga nećeš imati baš nijednu jedinu priliku da vidiš svoje prvo najvoljenije dete. Prvo dete se najviše voli, ostalo je stvar podele.

Tako to bude u životu, a ti i ako živiš na silu, moraš da znaš da jedna, još malo, pa devojka, jedna malena Jovana ima svašta nešto da podeli sa tobom. Dobro je dok ja ovako kažem „pičko“. Ne dozvoli da za koju godinu kada sve ovo pročita, a možda to bude sutra…shvati da ništa nisam slagala i da je to „pička“, adekvatan naziv za rođenog oca.

P.S. E sad ću da te zovem telefonom, a o razgovoru neću da pričam ovde. „Skidam gaće“….Zvala, pričala, mislim se, ma objavljujem, ništa nisam slagala…a do ujutru se ništa neće promeniti. Idemo dalje. Moja deca, naše priče, naš život. Jebo mater, preživećemo sve.

Advertisements

Posted on 05/02/2011, in NAŠA DEČURLIJA, SVAŠTA NEŠTO and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 31 коментара.

 1. Šta reći …… kreten!!! 👿

  Свиђа ми се

 2. Najtužnije je kad dete posle nekog vremena, a na to nećeš dugo čekati, više i ne želi s tim „ocem“ da razgovara, a sledeća faza je – potpuna ravnodušnost. Verovala ili ne, ta faza je najgora. Zabrineš se da li su ti deca izrasla u normalne ljude kad ih za „oca“ baš briga.

  Pobeđivaće Ivana i u starim patikama, možda baš zbog njih.

  Nemoj da biješ to stvorenje – nije ono to zaslužilo. Ako sam nešto o životu naučila za ovih pedeset godina, to je da se od govana sklanjam: pobedila ih ti koliko hoćeš, kad god s njima imaš posla, uvek budeš usrana. Zato, samo se skloni u stranu. Nije on zaslužio ni minut tvog razmišljanja, a kamoli da ga pipneš.

  Jovanu izljubi i kaži joj, mada to i sama zna, da je mama voli najviše na svetu, i da je to dovoljno, da je to više nego da je cela Zemljina kugla voli.

  I nemoj da brineš za Jovanine ožiljke – biće čvrsta kao stena i ponosićeš se njom!!!

  Žive mi bile!

  Свиђа ми се

 3. Rasplaka me Miljo… znam da si u pravu. Hvala ti…

  Свиђа ми се

 4. Zatečen sam…

  Свиђа ми се

 5. ehhh, citala sam i plakala, zao mi male jovanice,al znam da ona ima puno ljubavi od svojih:mame,marka, ane, jane , ivana i svog psa(zaboravila sam mu ime).Taj njen „otac“kad se sjeti njenog broja mobilnog bice kasno za UVIJEK.

  Свиђа ми се

 6. Zaista nije vredan. Ničega. Nijednog Jovaninog prekinutog osmeha. Nijednog trenutka u kome bi se ona osećala manje vrednom i nepotpunom, jer tzv. otac nema vremena (čega ima???) za nju. Shvatiće kada još malo poraste. On se neće promeniti (tako ja to vidim), ali Jovana hoće. Neke rane uvek ostanu „malo“ žive, ali živi se sa njima. Da, na kraju sve prerasta u ravnodušnost, to je Milja dobro zapazila. I da, sasvim je okay da jednog dana bude ravnodušna prema osobi koja joj nije ništa drugo do biološkog oca, a ne da pati za idiotom. Biloške očeve ne biramo, ali očevi su oni koji nas odgaje, vole i brinu se o nama, bez obzira na biologiju.

  Char, zajebi te jebaću-ti-kevu-u-tri-čet’ri-oka varijante, nema od toga ništa. NIšta dobro.

  Свиђа ми се

 7. Zverčice dobio bi on po nosu odavno, da sam stvarno mislila da je to način, to sam na kraju iz besa i rekla i napisala, ostalo sve stoji.

  Свиђа ми се

 8. Razumem te u potpunosti. Isti slučaj kod mene, ne baš isti ali sličan. Tata koji se otimao na sudu i jurio me po gradu, dolazio na vrata da mi otme dete, pretio svima koji su samnom u kontaktu sada se ne javlja mesecima. Svoju Teodoricu video je negde u seprembru pa sad za Božić. Ima čovek obaveze, mnogo radi. A znaš šta radi? Ruši spomenike po groblju onih koje volim ne bi li mi se osvetio, sada za kaznu prazni kante PVC plastike. Veliki Walter, seća li ga se neko? Ali da znaš, deca su pametnija nego što mi mislimo.
  Teodori je tata kupio telefon ali nema para za kredit da je zove, ali ona to shvatila. Molila sam je da ga pozove i čestita mu rođendan, novu godinu… vrišti dete i plače, ni da čuje. Razočarana, uvređena… Shvatiće oni jednoga dana samo što će tada biti kasno, deca će ih pljunuti u lice. Ne brini i ne jedi se. Ješće se onaj koji treba 😉

  Свиђа ми се

 9. Pazi: POTPISUJEM SVE OVO ŠTO SI NAPISALA ZATO ŠTO JE MOJE MLADJE DETE TO SVE PROŠLO I JOŠ UVEK PROLAZI SA SVOJIM OCEM! Imala je 12 godina kada smo se mi razveli. Gledao je još par godina, a onda je ZABORAVIO a priča po gradu o njoj, kao da je vidja svaki božiji dan. Sreća je, da moje dete veliko SADA i da joj on u životu znači kao crno ispod nokta! Preplakala ga i zaboravila! E, sve po zasluzi! Teška su vremena iza nas, a koliko vidim i iza tvoje Jovane. Kako detetu objasniti da je tata voli a ne želi da je vidi? Kako, mamu da j…m djubretarsku! I, znaš Char, koliko je takvih tužnih priča? Retko koja da nije! Uf, tešim se samo da je Bog ipak dostižan i, kada odrtavi, jednoga dana, da neće imati ko čašu vode da mu doda. Zaslužio je, dakako! 😦

  Свиђа ми се

 10. Sreco moja… nije ovo skidanje gaca..ovo je otvaranje duse…ranjene zbog deteta,a takve duse su najcistije i niko nema prava da ih osudjuje. Veruj mi, Momcilu ce najveca kazna biti kada Jovana bude Ivana zvala ocem i kada je Ivan izvede pred oltar na vencanju na kojem ce ova luda Sonja skakati po stolovima… Nije Joca slaba…jaka je na majku,naucila si je pravim vrednostima ti…tako luda,a opet pametna… Ljubim te puno i nemoj…nemoj ga moliti za nesto za sta ga ni Jovanica ne bi molila iako njeno srce krvari vise nego tvoje… Vucice moja…puno te volim,ali…batali to…nije vredan ni jednog jedinog slova ovde!

  Свиђа ми се

 11. Prosledila na fejs! A sutra nosim na posao…i čitam svima koji mi na vrata uđu…a ulaze baš takvi…na jeziku jaki, na sudu na sve spremni- a na žalost na tome se sve završi…

  Svaki dan ovo slušam, i znam koliko užasno boli 😦 Ovo je prvi put da otvoreno neko govori o svojoj svakodnevnoj borba za decu bez dlake na jeziku. Bravo!

  Свиђа ми се

 12. Ne znam šta da kažem, a želeo bih. Kupi detetu čokoladu i kaži da su joj to poslali neke čike i tete, u mislima. Zato što je dobra i hrabra. Rasplaka me.

  Свиђа ми се

 13. Da li zbog ovog teksta ili telefonskog razgovora sa Milicom, došlo je odmah do promena. Razmena brojeva telefona je pala, e sad još samo da počne da je zove. Za početak i to je nešto.

  Jovani sam pročitala post i nema ništa protiv što sam ga napisala. Malo se isplakala, ali kaže da joj je nekako lakše na duši.

  Idemo dalje, biće kako treba da bude.

  Свиђа ми се

 14. Kako uvek na neki novi način uspeš da me rastužiš. Ja bih mogao da pričam nešto slično sa one druge strane- strane oca ali nemam snage- ne mogu. Išao sam u sasvim drugu krajnost pa sam ispao isto što i ovde pominjana gospoda, tako da je bolje da ćutim.

  Tekst je hrabar, opako promućuran i iznad svega vredan. Pomoći će i tebi i tvojoj Jovanici da koliko god sad to teško prihvata shvati, da očvrsne, da bude spremna a kada bude spremna znaće ona šta i kako treba i to sasvim sama.

  Свиђа ми се

 15. Borsky šta da ti kažem…šta bilo kome da kažem. Obično sve ispričam u postu, a onda zanemim.

  Свиђа ми се

 16. Pročitala i nešto me stislo u grlu.
  Grlim vas obje.

  Свиђа ми се

 17. I mi tebe Dolly, hvala.

  Свиђа ми се

 18. Stvarno vise nego potresan tekst…

  Свиђа ми се

 19. Imala sam sličnog oca (naravno samo dok sam se trudila da imamo bilo kakav odnos). Odlično mi poznato to čekanje poziva i davanje brojeva na kojima se ne može naći.

  Ako gorepomenuti otac ima želju da bude deo njenog života krajnje je vreme da se uključi, jer vrlo blizu je dan kad će se ona probuditi i prestati da troši energiju na ono što nema, samo će se okrenuti i biti srećna sa ljudima koje ima pored sebe, shvativši da su oni i više nego dovoljni za sreću.

  I ne slažem se sa pomenutim da je ravnodušnost (prema takvim roditeljima) najgora, možda za tog roditelja, ali za dete je najgori onaj period koji vodi do te ravnodušnosti.

  Ovog puta, veliki pozdrav Jovani. 🙂

  Свиђа ми се

 20. Šunjo tvoj komentar, kao nekog ko je prošao kroz sličnu situaciju kao i Jovana je zlata vredan. Hvala ti. Pozdrav i tebi od Jovane. 😉

  Свиђа ми се

 21. Char, nema na čemu i drugi put. 🙂

  Свиђа ми се

 22. rasplaka me. i ja sam jedna od nas.

  Свиђа ми се

 23. imenjakinjo

  Свиђа ми се

 24. Sećaš se mog teksta „Beleg“? Pročitaj ponovo.
  I ne govori detetu ništa loše o njemu. Nikada.
  Vratiće ti se dobrim, stostruko.

  Свиђа ми се

 25. Ljubac Jovani.

  Свиђа ми се

 26. uh,drage moje …
  mala i velika dusice, grlim vas…

  Свиђа ми се

 27. Eh, kako razumem. Deca kao zaboravljen prtljag. Deca kao oruzje. Deca zaboravljena kao deca, kao mladunce koje treba voleti i stititi, cuvati mu osmah na licu. Ivana, znam da boli, ali nekad je i to cutanje bolje od razvaljivanja vrata stana, straha, policije, pretnji ……. A ljubav koju dobiju tamo gde je zaista ima, od onih koji umeju da ih vole daje im snage da se preboli ….. promaseni roditelj 😦

  Свиђа ми се

 1. Повратни пинг: Momčilo Maletić – Maletić prezime mog prvog deteta | www.blogovnik.com

 2. Повратни пинг: Ljubavčica moja ... | Charolija

 3. Повратни пинг: "Sve su to samo trenuci koji se pretvore u život" - Charolija | Džepna Venera blog

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s