Ma eto samo onako…BlogOpen 2010.

Fenomenalno organizovan BlogOpen, ja zbunjena. Odlična predavanja do sada Deda i Ivan. Ovo mesto ovde gde vi već od 2007. godine dolazite, čitate i komentarišete nije blog. Zašto? Zato što se prilikom blogovanja MORAJU POŠTOVATI  određena pravila i sve van tih pravila je greška. Ja ništa na ovom svetu ne moram i ništa ne mrzim, sem PRAVILA. Nikada ih nisam poštovala i neću. Tačka.

Znači trebala sam da se odlučim za recimo:

– QuarkXPress, da vam pričam kako se „lome“ knjige,

– PhotoShop, kako od babe napraviti devojku,

– padobranstvo, kako naučiti leteti,

– ekonomiju, kako postati profesionalni lopov,

– kako od dece napraviti nekakve ljude….,

a naročitu pažnju sam trebala da obratim na marketing ili već neku sedamnasetu temu, svašta nešto znam i da u tanka crevca, godinama objašnjavam šta, kako i tako to. Da se držim jedne teme, kao pijan plota i da sve ono drugo što bih rekla ostavim za sebe i da tako gradim svoju reputaciju. E pa NEĆU!

Ne daj Bože da se dohvatim politike. Da iznesem svoj lični stav o onome što se dešava? Kuku…odmah će me ovi ili oni prestati pratiti i čitati. Ma je l’ da? E baš me boli dupe za to. Da, baš DUPE. Zgražavajte se nad mojim srpskim izvornim jezikom.

Od 160 i nešto hiljada poseta, što je ništa naspram onoga kakve posete imaju pravi blogeri, od kada sam na svom domenu, neka bude da je pola njih pročitalo samo jednu, jedinu rečenicu koju sam napisala, ma makar samo naslov, meni je sasvim bilo dovoljno da kažem ovom svetu nešto. Kada, kako, zašto, kojim povodom…zar je to važno? Meni došlo, činjenica, vi čitali, podržali ili ne. U stvari to je u današnje vreme glavni problem našeg novinarstva. Ne drže se činjenica, već rekla-kazala priča.

Mnogo mi je lakše bilo da se uhvatim jedne teme, do sada bih već postala bloger, a ovako nisam ni bloger, ni pisac, ni kolumnista, ni novinar, ni …jebem li ga šta?

Ne volim licemere, a po meni je licemerno da u „off“ životu psujete, a da onda kada pišete nešto na blogu, date sve od sebe, da slučajno nešto ne lanete, „jer to ljudima smeta“, „uh…pa šta će pomisliti o meni?“, „kritikovaće me“, „pašće mi poseta“,… alooo….koga mi tu foliramo onda?

„Ja sam ja, moj blog je ja, pišem ono što mislim i želim.“ Aha…kad bi se igrali žmurke. „Pišem ono što znam da će se svideti ljudima, što će mi doneti veću posetu, linkujem, jer mi to donosi nove posetioce, pišem o onome što znam da je aktuelno, što je glupo i smešno, što privlači na „kliktanje“ …a to što mene to uopšte ne zanima. Nije važno.“ Mislim stvarno!  „Važno je da će se svideti ljudima, nema veze šta ja stvarno mislim o nečemu.“ Sranje. Jeste li zgroženi mojim rečima?

Kako vi uopšte shvatate svoj blog? Šta hoćete od njega? 6 i po miliona poseta, a čemu to??? Ako vi nemate svoj stav, ako nemate šta da kažete, već samo da gledate po netu šta je novo izašlo i da obavestite javnost ili da ispljujete ono što vam se ne sviđa, pa da pljujete, ako se uvlačite u dupe onima koji postavljaju pravila, ako pišete samo ono što se sviđa javnosti, a do toga ste došli „ispitivanjem“ javnosti. E onda mi je muka.

Skidam vam kapu, ako od toga zarađujete pare, onda šarajte samo i samo napred.  Potpuno sam zalutala i nemam pojma kako onda nazvati ovo mesto na koje vi dolazite? U tom slučaju,  http://www.charolija.com je sve drugo samo nije blog .

Ja eto tako malo nešto htedoh da kažem, nemojte zameriti. Svi ste divni, odlični pisci, stručnjaci, svaka čast svakom. Ko je rekao da ne umem i ja da se šlihtam? 😆

Posted on 09/10/2010, in SVAŠTA NEŠTO and tagged , , . Bookmark the permalink. 91 коментара.

  1. 🙂 Ako si im rekla he he he

    Свиђа ми се

  2. Potpisujem.

    Свиђа ми се

  3. Ma to vam pričam. 😀

    Свиђа ми се

  4. Možda sam stvarno malo blesava, ali ovo što čujem i vidim, to nije to što ja želim i što ja vidim. Sve će na kraju biti marketing.

    Свиђа ми се

  5. Bravo 🙂

    Свиђа ми се

  6. Da se dopunim, ostadoh nedorečena: ne želim da se profilišem kao žanrovski bloger. Što bih samu sebe ograničavala o čemu ću da pišem? Ako mi se hejtuje, hejtovaću. Ako mi se piše o nekim geek gedžetima, pisaću o tome. Samo sebi polažem račune i samo sam sebi odgovorna. 🙂

    Свиђа ми се

  7. Ma kakva pravila. Kada bi svi poštovali pravila i pisali (blogovali) po šablonu, onda bi svi blogovi bili jednobrazni… Zar nije svrha biti drugačiji odnosno kao što ti kažeš biti samo svoj…

    Pesma koja se uklapa uz ovaj moj komentar a može se odnositi i na život uopšte: http://www.youtube.com/watch?v=33a71Ldbp3Y

    Свиђа ми се

  8. Poštovanje i podrška za čaroliju ovog bloga.

    Свиђа ми се

  9. Meni nije jasno, ko su ti tipovi što su izmislili ta pravila, pa ih sad propagiraju? Neki doktori blogovanja? Predsjednici svjetskog udruženja blogera, koje je na Skupštini odobrilo pravila? Koji moj?

    Pušti đavola, ako njima trebaju pravila – a očigledno im trebaju – neka im ga. Mi ćemo i dalje ovako kako sami znamo i umijemo, pa šta nam bude. 😉

    Свиђа ми се

  10. Zar suština blogovanja nije da budeš „svoj“?
    E, sad, da l’ ćeš da pišeš dnevnik ili da praviš prikaze knjiga i filmova ili ćeš da pišeš o svemu što na tebe ostavlja utisak ili ćeš sve to zajedno da radiš, kako ti se ćefne… slobodna volja.
    Uostalom, koga ne zanima o čemu pišeš ne mora ni da klikće.
    Jedina pravila koja volim i kojima se povinujem jesu gramatička! Ostala prepuštam, a i ti kako vidim, onima koji vole da im se kaže šta da misle kako bi bili „in“.

    Свиђа ми се

  11. Yebo me ćaća ako šta razumem iz celog teksta, Čarobna.

    Свиђа ми се

  12. D’ izvineš, a šta si ti koji moj očekivala od Blogopena? 🙂

    Свиђа ми се

  13. Zaboravih: Pardon my French :mrgreen:

    Свиђа ми се

  14. @Retka zverka,
    iskreno? Oko 3 šoljice pristojne kafe, što sam i dobila.
    Nego, o čemu je ovde reč, stvarno?

    Свиђа ми се

  15. klimamglavom!

    Свиђа ми се

  16. evo je i ova :).
    na čega, zelena?

    Свиђа ми се

  17. Nažalost, nisam prisustvovala svim predavanjima, i jako mi je žao što nisam, ali sam sigurna da, kad su iznosili to što si spominjala nisu mislili na privatne blogove poput naših. Ili se možda varam?

    Свиђа ми се

  18. izvin’te sto pitam, a kome ti sve to? nisam obavestena brzojavom 🙄

    Свиђа ми се

  19. ala nas ovde ima palih s marsa 🙂

    Свиђа ми се

  20. Borislava ti si definitivno pala s Marsa 😀

    Свиђа ми се

  21. Drvena zar blog nije blog, pa ma o čemu da se radi? Pričali su o tome da bloger MORA da se odluči o čemu će da piše i da se drži teme, ako navikne „čitače“ da piše jednom nedeljno, onda da piše jednom nedeljno, ako mu …ma videćeš već. Možda i grešim, ali onako kako sam shvatila, moj blog nije blog. Nije bilo priče o nekim određenim „firmiranim“ blogovima, nego eto onako….o nama svima.

    Свиђа ми се

  22. Baš tako Miljo. 😉

    Свиђа ми се

  23. Barba ne vezeno za temu, odlična prezentacija Zadra. Svaka čast. 🙂

    Свиђа ми се

  24. Nemam pojma Zverčice šta sam očekivala? Meni se u svemu tome najviše sviđa druženje. Ovaj BO je odlično organizovan, ali sam ostala zbunjena.

    Свиђа ми се

  25. Magi ja to onako samo, blogerima koji kažu da sve ovo što radimo nije po PeEsu. 😀

    Свиђа ми се

  26. Slavko to su ljudi koji su izučili neke blogerske, svjetske škole. 😀

    Свиђа ми се

  27. Amarilis hvala. 🙂

    Свиђа ми се

  28. Džejn razumemo se. 😉

    Свиђа ми се

  29. ..ko se drzi „pravila“ blogovanja (prvi put cujem da postoje), taj ne treba da bloguje…

    Свиђа ми се

  30. Ma, smejurija, nikada nisam ni razmotrio posetu Blog Openu. Te stvari možeš naći i na netu, a uz put su saveti totalni krš. Ja sam radio u firmi koja organizuje slične skupove i iza svega stoji samo ideja organizatora da se ljudima uzmu pare. Uvek i za vjek i vjekova.

    Свиђа ми се

  31. Deda, potpishi me pod komentarot.

    Свиђа ми се

  32. Ja se surovo držim pravila blogovanja. I niko me neće pokolebati u tome. Evo upravo jurim 14-og posetioca mog bloga 🙂
    Pravila života su i pravila bloga … to je bar prosto …ko kako živi tako i bloguje

    Свиђа ми се

  33. Evo mene posle druge kafe, pa da krenem još jednom, posle debelih 5 sati spavanja za dva dana :).

    Čarolijo…. 🙂
    Lakše mi je ovako da ti objasnim:
    http://tiny.cc/ovx9y

    Kako već rekoh… Hm. Kako ste ono rekli da se kaže?
    Dalje ide „mišovanje“, moja ti :).

    Свиђа ми се

  34. Zašto je moj komentar uklonjen? Nikada više neću doći na ovaj blog, užasno sam razočaran nesposobnošću autorke da sagleda drugačije mišljenje.

    Свиђа ми се

  35. P. S. Jel’ piše negde u onoj tvojoj nauci kako je Vodolijama vrlo opasno reći „moraš“, „tako svi drugi“, i tome slično?
    Mislila sam da to važi samo za Rogate….LMAO.

    Свиђа ми се

  36. Kajzer Soze s obzirom da više nikada nećeš da dođeš onda ovaj odgovor na tvoj komentar nije bitan, ali u svakom slučaju ću odgovoriti.

    S obzirom da je ovo bio tvoj prvi komentar, ovaj blog prve komentare šalje na odobravanje, pa posle toga može da piše ko šta hoće.

    Na ovom blogu od njegovog samog starta nijedan komentar nikada nije obrisan, tako da si u zabludi. Ako postoji mesto na netu gde svako može da kaže ono što misli, bez brige da će biti cenzurisan, onda je to ovde.

    Svejedno…dobrodošao. 🙂

    Свиђа ми се

  37. Tako je Deda. 😀

    Свиђа ми се

  38. Uf, izvinjavam se, tek kad sam postovao komentar, video sam da je prvi na moderaciji. Shame on me. Nadam se da će moj predhodni komentar biti prvi koji je obrisan i izvinjenje još jednom.

    Свиђа ми се

  39. Eto Zorane u toj tvojoj jurnjavi za posetiocima, dobio si još jednog, mene. 😉 🙂

    Свиђа ми се

  40. Kajzer Soze ma neka ga…šta se koga tiče šta ti i ja pričamo. 😉 Nema razloga da se izvinjavaš, dođe ponekad do zabune. 🙂

    Свиђа ми се

  41. Ja sam pročitala sve između redova i moram da dodam da iskrenost nikome dobro nije donela.

    I ti je ne prihvataš …

    A meni je samo žao …

    Свиђа ми се

  42. Ne znam Suske, drugačije ne umem. Misliš da ne prihvatam iskrenost ili šta?

    Свиђа ми се

  43. @Zoran,
    ja sam vaš čitalac (i poštovalac) odavno :).

    @SuskeBor,
    zasto neko ne bi bio iskren? Ako mu je takva priroda, on će biti takav. Jedino sa godinama, kao ja, može da stekne mudrost da zna kad treba da oćuti.
    Ali – takođe sa godinama – može da se desi i da dođe u poziciju da može da kaže šta mu se ćefne.
    Nije?

    Prosto je. Samo izabereš da li ćeš i kada nekom da kažeš da li je dobar ili loš, da li je drvo ili pas (zaboravljeni citat iz davnoh vremena).

    Свиђа ми се

  44. a meni bilo krivo sto ne mogu da odem na tu manifestaciju… eto, ti me odskolova na brzaka …!
    🙂

    Свиђа ми се

  45. @Charilija

    Ne volim licemere, a po meni je licemerno da u “off” životu psujete, a da onda kada pišete nešto na blogu, date sve od sebe, da slučajno nešto ne lanete, “jer to ljudima smeta”, “uh…pa šta će pomisliti o meni?”, “kritikovaće me”, “pašće mi poseta”,… alooo….koga mi tu foliramo onda?

    Šta je licemerno?
    Zašto je licemerno?

    I ti i ja znamo zašto si ovo napisala i sada bih ja trebalo da te pitam, pa zašto onda nisi napisala ime ispred i da se zameriš? .(off-on)

    Ne znam zašto smatraš da ovo nije blog i ne znam zašto ti smetaju pravila koja je neko napisao i po tim pravilima rangira, razvrstava, … blogove

    Nije mi jasno, zaista, zašto bi me opterećivala pravlila kojih usput ne želim da se pridržavam i zašto bi mi smetalo da isti ti po pravilima koja imaju smatraju da moje pojavljivanje na netu se ne svrstava u blog formu.
    Opšta prihvaćenost je potrebna samo onima koji žele da budu popularni i koji žele veći broj poseta iz bilo kog razloga (para, popularnosti, veći broj aktivista …)

    I naravno to je isključivo moj stav koji je sličan ili nije sličan tvome, i koji ćeš da prihvatiš ili nećeš, i koji ćeš da pljucneš ili nećeš.

    Sve je u životu stvar izbora i tuđe izbore treba poštovati, naročito kada takvo ponašanje nikog ne ugrožava.

    Свиђа ми се

  46. Suske kažem „po meni je licemerno“, što ne znači da je svakom, a licemerno je zato što ljudi izbegavaju da psuju samo iz razloga koje sam navela: “jer to ljudima smeta”, “uh…pa šta će pomisliti o meni?”, “kritikovaće me”, “pašće mi poseta”…

    Nisam navela ime, jer to je pravilo koga se mnogi pridržavaju, pa stavljaju zvezdice, tačkice i „ujedaju se za jezik.“ , a osoba koja je to rekla nije luda…pa da je hteo on bi sam reagovao, a nije zato što razume šta sam htela da kažem i da se ne odnosi samo na njega.

    Pravila mi smetaju u svemu, tako da mi smetaju i ovde, a sa druge strane to je moj problem, nije od onih koji su pravila smislili, a po tim njihovim pravilima ovo nije blog.

    Naravno da je sve u životu stvar izbora, a ovo je moj izbor. Iskrenost se možda ne isplati, ali ne umem drugačije i mislim da nikoga ne ugražavam.

    Свиђа ми се

  47. Ja i ne slušam predavanja o tome kako bi trebalo blogovati, tweetovati i slično. Na BlogOpen i slična okupljanja idem pre svega zbog druženja, a uvek se desi da bude i dva – tri predavanja koja me zainteresuju.

    Свиђа ми се

  48. RainDog to je izgleda glavni problem nas koji nismo mogli da dođemo, jer sve ono što je u stvari i najlepše na BlogOpenu mi propustimo. Druženje 🙂

    Nešto sad razmišljam…a o čemu bi uopšte i pričali na BO, nego o nekim pravilima.

    Свиђа ми се

  49. Exxx tek sada sam preslušala pesmu, ulepšao si mi jutro sa Brejkersima. 😉

    Свиђа ми се

  50. Nešto sad razmišljam…a o čemu bi uopšte i pričali na BO, nego o nekim pravilima.

    Da, to je pitanje za razmišljanje, a jedan od mogućih odgovora ćemo da ponudimo u maju naredne godine u Boru: http://www.eastweekendfest.com/program/

    Свиђа ми се

  51. Charolija, mislim da nema potrebe govoriti takvim recima i takvim tonom u blogu. Nije mi jasno sto se osecas uvredjeno.Da je neko pljuvao blogere na blogOpenu, pa i da reagujes.

    Ako neko negde govori o pravilima blogovanja to iskljucivo vazi za blogove ciji je cilj profit. Ti koristis blog na svoj nacin i u svoje svrhe, neko ima neke druge nacine i pravac kretanja, nemoj pogresno da shvatas „pravila“ i da se ljutis za dz 🙂

    Свиђа ми се

  52. Ok, sestro slatka, vidi ovako … ti si sada u MD fazi 2, to je jedna od težih faza, samo zato što misliš da još postoji nada da se nešto promeni i stalo ti je da te neko čuje.

    Doći ćeš uskoro na moj level, gde će sve biti daleko lakše … puca ti štikla da li će neko da te čuje 🙂

    Свиђа ми се

  53. Ja hocu da ostavim komentar pod svojim imenom a to mi nije omoguceno !!!!!!!
    Tvoj S

    Свиђа ми се

  54. Ja nisam Charolija i ovo je atak na moj PC UPOMOC
    Tvoj S

    Свиђа ми се

  55. E ovo je vec preterivanje….
    Tvoj S

    Свиђа ми се

  56. Ima da odem ispred skupstine da se zalim

    Tvoj S

    Свиђа ми се

  57. Rain, Mahlat i ja već rešile da dođemo. 🙂

    Свиђа ми се

  58. Moj S napravićeš mi problema u braku. 😆

    Свиђа ми се

  59. Sad ćemo to da rešimo.

    Свиђа ми се

  60. Ovo izgleda kao da je poludela ali nije ne prica sama sa sobom i trajace dokle god mi se ne omoguci da ostavim komentar sa svog kompa pod svojim imenom….

    Свиђа ми се

  61. Miloše ne ljutim se, mada tako zvuči. A to kako ću i kojim rečima da govorim i pišem je samo odraz mog „vaspitanja“ ili „nevaspitanja“. Šta ću, takva sam.

    Свиђа ми се

  62. Gorane, e jedva čekam tu tvoju fazu. 🙂

    Свиђа ми се

  63. a osoba koja je to rekla nije luda…pa da je hteo on bi sam reagovao, a nije zato što razume šta sam htela da kažem i da se ne odnosi samo na njega.

    Prvo – dakle znamo ko je to izgovorio, ostali primenjuju ali ne izgovaraju ali si ti reagovala na izgovoreno
    Drugo – a možda se i osetio prozvanim ali nije hteo da reaguje … recimo
    Treće – kada sam rekla iskrenost mislila sam upravo na taj deo. Ti smatraš to licemernim, a ja mislim da to licemeri nikada javno ne bi izgovorili.

    p.s. oni koji su te linkovali rekli su toj osobi upravo to, „ala te je ispljuvala Čarolija.“

    Zanima me drugi deo, ja ne razumem zašto se osećaš pogođenom što neko tamo ne svrstava ovaj tvoj blog u blog (uzgred i moj i još dosta sličnih).
    Taj ga ne svrstava, ali ga ja svrstavam kao i mnogi drugi. I po mojim podelama za sve blogove ima mesta i za svaki postoji kategorija.
    Tebe brinu oni drugi.
    Zašto?
    – zato što ti je važno njegovo mišljenje o tvom blogu
    – zato što smatra da je blog nešto drugo.

    btw
    Kada budem rešila da kupim mobilni telefon, na primer, otići ću kod gadžeterije, ako bih da spremin nešto za obrok, otići ću kod Gage, ako rešim da se bavim skakanjem iz aviona doći ću kod tebe.

    Nadam se, da razumeš šta pokušavam da ti kažem.

    Prava rešenja tražim kod relevantnih osoba za to i otuda potiču sve podele blogova, i meni to uopšte ne nervira, pa htedoh da ti kažem da se i ti ne nerviraš bez potrebe.

    Bez ikakve zle namere.

    Свиђа ми се

  64. E sunce mu poljubim. Šta ispade od ovoga?

    Свиђа ми се

  65. hmmm.. šta sam ono ‘tela reći?!?! :češpoglavi:

    Свиђа ми се

  66. Imam utisak da se uključujem kasno, ali obaveze …

    Elem, ne znam o kom BlogOpenu pričaš? Ja nisam bila na tom koji ti pominješ.

    Meni je, uživo iz sale, svako predavanje delovalo kao sasvim lična priča svakoga od onih koji su imali želju, volju i hrabrost da stanu iza govornice i da predstave svoj blog, temu, način. Niko nije ništa nametao ili rekao „morate da…“ Jednostavno, delili su nama svoja iskustva.

    Po meni je poenta blogovanja da svako može da kaže šta hoće na način koji hoće. I nije mi licemerno ako neko neće da koristi psovke na blogu, koliko god da ih koristi uživo. Ja, npr, uživo volim u određenom društvu da karikiram kad govorim, da se gađam padežima ili koristim lokalizme. To sve na blogu izbegavam jer mislim da to tako treba. Moj izbor.

    Eto.

    Свиђа ми се

  67. Bebika poštujem.

    Свиђа ми се

  68. Sad pročitah i novi post i odgovor na moj komentar pa da napišem ovde … ČESTITAM za posao, uživaj u njemu!!! … blago tebi što možeš i umeš da skačeš, ja nisam sigurna da bih smela i da probam… pišemo se, pozzzz.

    Свиђа ми се

  69. Bebika svako ko poželi, sigurno sme. 🙂 Hvala sigurna sam da ću uživati. 🙂

    Свиђа ми се

  70. Bravo!!! Svaka ti je na mestu. (ja sam od onih koji ne psuju na svom blogonečemu, tu i tamo lanem na tudjem 😉 , mada je istina da u stvari mnogo psujem…al’ ne uspeva mi ovde). Jebeš savete i pravila. I dalje mislim da je ovo blog, jer…mada nije da sam upućena…ne znam da li je prilikom stvaranja ideje bloga dato i uputstvo čemu služi? Mislim da je blog online šansa da kažeš svetu šta imaš da kažeš. Kako, šta i zašto možeš reći samo onako kako osećaš i želiš inače si folirant a to nisi morao ići online, ima ih koliko hoćeš i oko tebe. Jebeš posete i sve ostalo ako ne posećuju tebe, nego nametnute stavove okoline. Ja se držim sebe, svojih emocija, pa ko ne voli….ima mnogo pravilnih pa neka izvoli 🙂

    Свиђа ми се

  71. @Kajzer Soze, poenta BlogOpen-a je daleko od tih predavanja, isto kao sto poenta studiranje nije prekopirati znanje iz knjige u glavu. Veruj mi, ja sam geek do kraja zivota i imam naloge na skoro svim drustvenim mrezama i u svakom trenutku sam konektovan na nesto… Ali druzenje IRL je nesto sto se ne moze i ne sme zaobici. BO je samo jedna lepa prilika da se sa ljudima koje citamo ili hejtamo preko neta vidimo na kafi i procaskamo o neobaveznim temema…

    Sto se tice blogova, pravila i blogovanja, ne bih se mesao u korporativne blogove, ali kada su ovi licni u pitanju jednino pravilo je da na istom predstavis sebe u tom nekom digitalnom obliku u blogerskoj formi… Onako kao ti sebe dozivljavas i onako kako ti zelis da te drugi dozive. Ako zelis da ispadnes fin(a) i takva se pravis, neko ko te pre ili kasnije zaista upozna shvatice da to nije tako i da je blog jedna velika maska koja pre ili kasnije mora da spadne. Sa druge strane, ako imas svoj stav i izneses ga onako kako ti zelis, makar to bilo i po-malo-nezgodno za blogerske stanrade, to si onda Ti, pa makar te i neko zbog toga hejtovao, mnogi ce te ceniti zbog svoje iskrenosti.

    Glavna stvar u svemu je da svako ima pravo izbora kako ce se ponasati na svom blogu, isto kao sto i svi ostali imaju pravo izbora hoce li na isti uopste svracati…

    Свиђа ми се

  72. U poslednje vreme ne pisem blog, samo citam ponesto.
    Potpuno izvesno, u srpskoj blogosferi koju na razne nacine pratim od 2006. sve manje ima sta da se procita. Pogledajte silne blogorolove. Svi nakace po 20 imena, a od toga dnevno izadje mozda 3-4 clanka, a nesto dobro, dajboze, svaki peti dan.
    Ostalo su uputstva i pravila, sterilne analize, metoda, softvera i hardvera, reklame i linkovi, spotovi… dosadno, bezlicno i prazno.
    Ljudi su zaboravili na principe aktuelnosti, redovnosti, interakcije, a online prisustvo preselilina Tweeter i FB.
    Posledica je da su BlogOpeni su sve bolji a blogovi sve gori.
    Posecenost, cujem, raste!!??! Nesto trulo u drzavi BlogoDanskoj.

    Meni je tek bitno (sta ono bese Bitno?:)) da citam blogove a ne da slusam predavanja o blogovima.
    Jos ako, u ovoj susi sadrzaja, naletim na pojmove „velikih“ blogova onda samo klik na krstic (spasonosno BlogClose dugme) i odo’ napolje da gledam kako zivi mali svet.

    Mentalna zabeleska: naci zivlji hobi i vratiti se knjizevnosti i analitickom novinarstvu, bar do pojave neke nove generacije, koja ce manje da broji i linkuje a vise da razmislja i pise.

    Свиђа ми се

  73. Kokice što se psovanja tiče, pošto sam pratila BO preko strema, čak je i na samim predavanjima nekim predavačima izletela po neka lagana psovka. Ako je atmosfera opuštena i ako su svi na istim ili sličnim talasnim dužinama, onda je čak i to ok.

    Kod mene na blogu postoje tekstovi, pa čak i naslovi koji možda nekom nisu primereni, ali s obzirom da je ovo mesto gde isključivo govorim u svoje ime, ne mora svakom ni da se svidi. Crveno iksić i ćao, zdravo. 😉

    Свиђа ми се

  74. Brankko po meni to i jeste poenta svega ovoga. Biti ono što jesi i predstaviti se na način koji svako od nas odabere. Svako foliranje kad tad izađe na videlo.

    Свиђа ми се

  75. Drnch…baš smo te sinoć spominjali Mahlat i ja. Uvek se setim pihtija. 😆

    Imam ogroman blogroll, a u google readeru sve te blogove i još mnogo drugih i potpuno si u pravu da sve manje ima da se čita, jer sve to mogu da pročitam za nepun sat, tj. samo ono što mi bude zanimljivo.

    Slažem se sa tobom. Mada mislim da nove generacije koje tek dolaze tek neće umeti da pišu zanimljivo, jer uopšte ništa i ne čitaju. Verujem da je svako peto dete školskog uzrasta pročitalo samo po jednu knjigu, a o onima koji su pročitali više da i ne govorimo.

    Свиђа ми се

  76. Čarobna, šaljem ti osmeh, i usput da ti kažem da pojma nemam šta je blog i šta su blogeri, a nisam ni nešto zainteresiran da saznam 🙂 Inače, najzad mogu da otvorim tvoje tekstove, što danima unazad mi nije uspevalo! Lepi pozdravi!

    Свиђа ми се

  77. Pravo da ti kažem ni mene ne interesuju predavanja. Ja volim svoj blog, tj. mesto gde ću reći ono što osećam i mislim. Pa, dokle god mi se bude to radilo radiću. Takodje, volim da posećujem sve vas, koji su to zaslužili.
    Volela bih da sam se našla posle BO sa ljudima koje poznajem sa ovog mesta. Npr. Dedu, ostale, koji su spomenuti kod njega u postu o BO, ne pratim, zato što zaista nemam vremena. I nešto mi ga je sve manje!
    Volim da opsujem, samo ako psuje i blog kod koga ostavljam komentare. Takva sam i u stvarnom životu i ko god me poznaje, kaže da mi to dobro stoji! Uživaj i nastavi kao do sada! 🙂

    Свиђа ми се

  78. Cestitam, ti si ustvari neblogerka! 😆
    Salu na stranu, ljudi su se izgleda lepo proveli i bilo im je mnogo zanimljivije nego na postovima u poslednje vreme.

    Meni je palo u oci da su organizatori, potpisali ugovor, kojim jedan ustupa… nekakav udeo..vlasnistvo, sta li.. i jos se obavezuje da nema napada (u ugovoru je koriscena konstrukcija: baciti hejt, flejm i feil?!? (bolje da psujemo)) na BlogOpen.

    Ova formulacija me podseca na neke trgovacke trik-sporazume o nenapadanju.
    Kako i zasto unapred suzbiti svoju slobodu da kritikujes ako neko ode u pogresnom smeru?

    Ne znam tacno cemu taj ugovor sluzi ali osvrnemo li se na pi’tije (rado se osvrcem), jasno je da nisam preterani ljubitelj institucionalizacije aktivnosti vezane za blog.

    Ispotpisujes papire, sporazume, licence, pravilnike i posle mozes opusteno da linkujes pesme i uzdises kako je blog najprelepija stvar koja ti se desava! :mrgreen:

    Свиђа ми се

  79. najmanje čitam one koji nemaju stav, što se ono kaže, nit smrde niti mirišu..ili isto tako imaju stav o svemu koji se podudara sa stavom svih koji pišu… dosadno je kad se na 20 blogova pročita isti tekst sa blago izmenjenim rečima.

    Možda je to in i u trendu i možda donosi posete. Ali ko se malo udubi u statistiku može da vidi koliko posetioci ostaju, da li su pročitali još nešto i koliko se često vraćaju.

    Pravila su smernice, pričali smo o tome milion puta, a svako treba da unese sebe u ono što piše, onda su iskreni i tekstovi a i ljudi koji dolaze da ih čitaju i komentarišu.

    Свиђа ми се

  80. Svaka ti čast na ovom tekstu. Ja na svom blogu pišem ono što tog trenutka osećam ili želim da podelim sa nekim. Da li se radi o ljubavi, mržnji tog trenutka ili mojim ličnim osećanjima, to je moja stvar. Svoj blog doživljavam kao svoj dnevnik, onaj dnevnik koje smo pisale kad smo bile male. Ne interesuje me kome se dopada a kome ne, MENI SE DOPADA. Ne pišem zbog klikova, ulizivanja i onako kako drugi žele da bi ih privukla da „skakuću“ po mom blogu i povećavaju mi posetu ili ugled i popularnost. Vrednost bloga ne ogleda se u tome ko će mi od „poznatih“ komentarisati. Mene interesuju pravi prijatelji koji razumeju o čemu pišem, podržavaju ili negiraju isto. To sam ja, takva bila takva ću zauvek i ostati.

    Ljubav prema blogovanju i pisanju nikada nije i neče biti sumiranje posećenosti, ranga na listama i pripadnost nekoj od VIP grupacija a profesionalni blogeri su nešto sasvim drugo. Čarolija je primer blogera koji i pored toga što zarada ne bi bila na odmet nikad nije svoj blog i ugled licitirala. Zato je cenim a ceniti nekoga ne znači po svaku cenu pojavljivati se baš u svakom postu, odobravaqti i kad razumeš i kad ne razumeš, a ja baš ponekad nisam spremna da razumemm sve, ali bez ikakve loše namere i ideje. Pošovati blogera se ne mora nikada videti kad zaista postoji ali kada bi to svi shvatili možda i ne bi bilo zanimljivo.

    Kako bi uopšte znali šta je plemenito i iskreno kad ne bi postojali oni koji rade suprotno.

    Свиђа ми се

  81. Odgledao sam sva predavanja livetv i ne znam zašto mi se čini da je ovaj blog jedina oaza u kojoj se sme spomenuti u negativnom kontekstu (doduše između redova) onaj samoproklamovani uticajni „srtarac“ iz Bora.
    Ili ja čitam pogrešno ili su ovaj članak i komentari žestoka kritika samoreklamiranja sopstvene bezidejnosti jedne osobe.

    Свиђа ми се

  82. Gvuckovic…ovo ti je oaza gde sme svako da kaže šta god mu je volja i kad mu dođe, ko kako shvati, shvati, ko ne shvati, ne shvati, ali svako treba da stoji iza onoga što je rekao, a što se tiče ideja…inspiracije ima na sve strane. 🙂

    Свиђа ми се

  1. Повратни пинг: BlogOpen/SocialOpen 2010 – Pomalo o… | Dragan Varagic

  2. Повратни пинг: feed.blog.rs » Blog Archive » BlogOpen/SocialOpen 2010 – Pomalo o…

  3. Повратни пинг: MD faza | Charolija

  4. Повратни пинг: I bi BlogOpen |  ITdogadjaji.com

  5. Повратни пинг: Zašto su BlogOpen, Tweetupovi i offline događaji bitni za internetsku generaciju | Netokracija

  6. Повратни пинг: Zašto su BlogOpen, Tweetupovi i offline događaji bitni za internetsku generaciju?! | Ka5aN

  7. Повратни пинг: VIP sa pečatom | Charolija

  8. Повратни пинг: I bi BlogOpen « Tech tehnika.biz

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.