Muško ženski odnosi?

srceZbunjena sam. Muško, ženski odnosi? Ovih dana devojke se raspisale o tome. Zelena, Mahlat, Šaputava, Ivana, verovatno ima još tekstova na ovu temu, a ja nigde ništa smisleno ne umem da kažem sem da sam izgleda imala više sreće nego pameti.

Još od onog komandovanja, kada smo se igrali rata, pa sve nekako do danas, nisam nikada imala problema sa muškarcima. Umela sam da se zaljubim ko kreten, ali taj neko bi isto bio zaljubljen u mene ko kreten, tako da smo uvek bili 1-1.

Možda glupo zvuči, ali istina je, pa ću reći, mene nikada nijedan muškarac nije ostavio. Uvek sam ja ostavljala njih ili kada bih htela da raskinem tu vezu, prosto ga nateram da poželi da ode, tako da niko ne ostane da pati. On ode, ja ostanem čiste savesti. Zbog takvog mog odnosa prema njima, uvek smo ostajali u dobrim odnosima.

Mene to niko nije naučio, niti mi je ikada iko pričao i davao takve savete, niti sam ja to namerno i smisleno radila, mada tako zvuči. Rodila sam se takva.

Patnja. Jesam li patila? Naravno da jesam i to mnogo puta, ali ta moja patnja mi je nekako bila prijatna i slatka. Najlepše tekstove u životu sam napisala u takvim stanjima.  S tim što je mene ta patnja držala toliko dugo, taman da napišem pričicu, dve, da malo patetišem o životu, da se isplačem i idemo dalje.

Svaki put sam volela kao da mi je to poslednji put u životu. Predavala sam se cela, sve davala, ali i sve uzimala. Uživala u ljubavi. Takva sam bila sa dvadeset godina i danas sam takva sa 35.

Još jedna stvar je zanimljiva. Nikada se nisam zaljubila u nekog, a da mi ta ljubav nije bila uzvraćena. Verovatno sam nekako umela da izaberem. Nisam se zanosila, kao neke moje drugarice, pa se zaljube u nekog sa kim nemaju nijednu dodirnu tačku u životu, pa pate do iznemoglosti, što taj neko neće da bude sa njima. To mi je bilo glupo i uzaludno trošenje vremena i energije.

Nisam igrala igre tipa, udaranja čežnje i slične manipulatorske diskusije. Već jednostavno volim i budem voljena. Prosto.

Mene je uvek sve interesovalo. Tako da mi nije bio problem da sa tim mojim muškarcima idem ruku pod ruku u sve avanture i da uživam u novim iskustvima. Recimo uz jednog sam strasno zavolela ribolov, uz drugog sam jedva čekala da se igra neka velika utakmica, pa da kao ludak urlam na stadionu, igrala preferans u pare, pila po kafanama, razbijala, igrala, vozila motore, uživala u pozorišnim predstavama, kampovala, pušila travu, kuvala, roštiljala, satima igrala igrice, vodila ljubav na najluđim mogućim mestima, bila majstor u električarskom servisu i još svašta nešto…maksimalno uživala u tome, volela i bila voljena.

Divno se osećam kada se svega toga setim i kada se setim svakog od njih. Bili smo prvo prijatelji, pa onda muško i žensko, tj. ljubavni par. Oni su sa mnom radili sve one stvari koje ja volim da radim, a ja sa njima ono što oni vole. Niko ništa nije morao da trpi.

Naravno da i muškarci plaču. Sa svakim od njih sam otplakala njihove koje kakve životne traume, probleme, situacije. Ne mogu da se setim nijednog da se u suzama nismo rastali. Plače on, plačem ja što on plače. Isplačemo se, izgrlimo, izljubimo i “ ‘ajde, pa vidimo se“.

Uglavnom smo se rastajali, jer su hteli da me žene. Jedan od razloga za raskidanje veza je ponekad bio što bi mi dosadilo, znate ono kada sve pređe u naviku. Sledeći razlog za raskidanje, jer se pojavio neko zanimljiviji u mom životu, a ovaj bi da me ženi.

Jedan me je fizički prevario. Kaže bio sam pijan, namestila se situacija, izvini, neću nikada više, pa ja ću zauvek samo tebe de volim, vidiš da sam ti priznao…bla, bla, bla…Ok važi. Ti sada ideš na onu stranu, ja na suprotnu. Nisam ti više dovoljno dobra, ne voliš me kao pre, ćao bato.  Onda plače on, kleči, ljubi mi noge, plačem ja, kažem tako je suđeno. Nema više.

Najčudniji raskid je sa jednim važnim čovekom u mom životu, koji je zaključio da mu za život sa mnom, trebaju veća muda od mojih. Tako je rekao na kraju „Želim ti da nađeš nekog ko ima veća muda od tebe.“ Tog čoveka sam ja mogla da pratim u životu, ali nije mogao on mene.

I ništa. Nema tu velike filozofije. Isto smo mi. Samo što muškarci imaju kurčić, a mi pičkulinu. Vole oni, volimo mi, pate oni, patimo mi, plaču oni, plačemo mi. Svi smo mi samo ljudi.

I tako ide život. Sve dok jednog dana ne nađoh nekog sa većim mudima od svojih. Koga mogu, želim i volim da pratim. Ko mene voli, želi i može da prati. Ko me trpi i kad sam totalno luda. Ko ume da me pusti da izdivljam zbog nečega, pa da se posle zajedno smejemo. Ko me poštuje, koga poštujem. Neko sa kim mi nije nikada dosadno.  Ko ume da bude i jeste pravi tata.

E sad niko ne može da nam garantuje da će tako i ostati, ali i ako ne ostane, pa šta? Sve je to samo život i ništa više.

Posted on 21/09/2009, in SVAŠTA NEŠTO, TVOJE TELO. Bookmark the permalink. 64 коментара.

  1. Muskarci bez muda brzo dosade. Manipulises s njima kako hoces, i onda hoces novu igracku. Prosto. Decje pravilo. Kad dosadi – daj novo. 😉

    Ne treba da me kuje u zvezde, ne treba da kleci preda mnom, nek me svim srcem voli ovakvu kakva sam – i niko srecniji od mene! 🙂

    Свиђа ми се

  2. Tako je Aurora. Važno je da se volimo i da nam je zabavno. Prave ljubavi ima samo tamo gde se nijedno od partnera ne trudi da uradi nemoguće, da promeni ono drugo. 🙂

    Свиђа ми се

  3. Sto jes`, jes` sjeba nas sps 😆 😦 😀

    Свиђа ми се

  4. Ti kad ga sad ovako kažeš i izgleda prosto. I jeste prosto. Kad nema pizdi o kojima sam govorila, što muških, što ženskih 🙂

    Свиђа ми се

  5. E sad niko ne može da nam garantuje da će tako i ostati, ali i ako ne ostane, pa šta? Sve je to samo život i ništa više.

    Bas tako!

    Свиђа ми се

  6. Zelena jes’ vala baš. 😀

    Свиђа ми се

  7. Ivana pizdi ima svuda i uvek ih je bilo, samo nekako ih treba izbeći. 😉

    Znaš kako mislim, kada vidiš da te neko zajebava, znači da te nije dostojan, ako te nije dostojan, koji će ti krasni, ideš dalje. Nemaš nijedan jedini razlog da se zadržavaš u takvoj vezi, da patiš još manje.

    Za čim da patiš, zbog čega da se cimaš. Ti se njemu otvoriš, voliš ga, kažeš to, on posle toga recimo počne da se udaljava, da glumi neko ludilo i besnilo, ma ko ga bre jebe. Kao da nećeš sledećeg voleti još više.

    Zaista jeste prosto. 🙂

    Свиђа ми се

  8. Ivana još nešto, svaki koji pokuša da te promeni, na način na koji njemu odgovara i za koji on smatra da je dobar. Beži odmah.

    Ako hoće, ma glup neki primer da ti navedem, da se ne smeješ glasno, jer privlačiš pažnju ljudi sa drugih stolova, lupam, ili da prestaneš sa nekim da se družiš, zbog toga i toga, ili jebem li ga šta…razumeš me valjda. Tu ljubavi nema, šta bi recimo, taj isti sutra tražio od tebe kada bi se udala za njega? Da ne trepćeš?

    Ako te voli zaista, onda te voli baš takvu kakva jesi, njemu savršena. 😉

    Свиђа ми се

  9. Mahlat, upravo tako. Kao što sam i za svakog predhodnog mislila da je ljubav mog života i da nikada više tako neću voleti. Može tako da bude i u ovom slučaju. Razumemo se. 😉

    Свиђа ми се

  10. Skroz sestro! 😉

    Свиђа ми се

  11. Jednostavno, a opet svi mi to tako rado i cesto komplikujemo. Sve si bas super opisala :))

    Свиђа ми се

  12. Drago mi je Šaputava. 😉

    Свиђа ми се

  13. Bosančice nisam volela da komplikujem, tako da sam izbegla gomilu sranja. 🙂

    Свиђа ми се

  14. Ne mogu da vam objasnim koliko mi je drago što smo se razumele. Mislila sam da sa mnom nešto nije u redu, kad ništa ne umem da kažem na temu koju smo nekako spontano zadale. 😀

    Свиђа ми се

  15. Sve stoji što si napisala, ali jedan dio mi je posebno zapeo za oko -> ‘prosto ga nateram da poželi da ode,’ – ne znam jesam li dobro shvatio, ali ako jesam onda mogu reći da mi se ne sviđa.
    Poštujem cure i žene kojima veza dosadi ili jednostavno hoće ići dalje pa to jasno kažu, ali ne poštujem one koje će se nekoliko mjeseci (ili tjedana, nebitno) ponašati prema partneru kao prema smeću da bi on shvatio kako tu više nema što raditi.
    Prije prijateljstva, ljubavnog, seksualnog i emotivnog odnosa najprije trebamo biti ljudi.

    Свиђа ми се

  16. Ma ne mogu da garantujem ni kako se zovem dok ne pogledam u ličnu kartu, a ne da garantujem da li ću ostati sama ili sa nekim! Važno je da je čovek srećan i zadovoljan! To je zivot, sve ostalo je sranje! Vas dvoje ste divan par sa još divnijom decom i daće bog da ostanete doveka, zajedno! 🙂

    Свиђа ми се

  17. Nemam sta da dodam, sta da oduzmem kad si ovoako sve lepo napisala.
    Place on, placem ja, plece ona, placem ja, ma svi placemo i idemo dalje u nove ljubavi i uzivancije…
    Nikad covek ne moze da zna sta ga ceka sutra, ali niko od nas nije curan ili curka zbog ovoga ili onaga.
    I ne treba samo plakati, dodje vreme kad kisa prestane, kad sunce grane… I ko ce me sutra ako samo placem?? Glava gore…
    I ovo pisem jer sam kod Zelene pisao na ovu temu pa me jos drzi, a ti si mi zapsuila usta ovim tekstom jer razmilsjam na isti nacin…

    Свиђа ми се

  18. Jebeno pametni…zašto si prevideo ostatak te rečenice? „…tako da niko ne ostane da pati. On ode, ja ostanem čiste savesti. Zbog takvog mog odnosa prema njima, uvek smo ostajali u dobrim odnosima.“

    Stvar je ne ispasti skotina. Ja sam volela svoje muškarce i nikoga nisam povredila.

    Upotrebim se da bih ga sačuvala od patnje.

    Свиђа ми се

  19. Dudo trudićemo se da ostanemo zajedno, dok se budemo voleli, dok nam bude zanimljivo, dok nam bude lepo… Nadam se da će to biti zauvek, a ako ne bude. Jebem li ga onda, tako je suđeno.

    Свиђа ми се

  20. Pročitala sam Deda šta si rekao kod Zelene i slažem se sa svim što si rekao. Ljubav uvek pobeđuje. 😀

    Свиђа ми се

  21. Čarli, ti si jedna srećna žena!

    Свиђа ми се

  22. Charli, pročitao sam sve do kraja. Ipak, nastavak te rečenice mi nije imao smisla.
    Evo pročitao sam opet i shvatio rečenicu na drugačiji način. Nadam se da sam ovaj put shvatio onako kako si stvarno i napisala. Možda tekst djeluje ozbiljnije ovako napisan nego da si ga rekla verbalno, ne znam.

    Свиђа ми се

  23. Stevo da znaš da jesam. 😀

    Свиђа ми се

  24. Pametni druže, često ja umem da kažem nešto što nema smisla, ali tako je. 😀

    Свиђа ми се

  25. Ma kako ne biti sretan zbog tebe ! 🙂

    Свиђа ми се

  26. Da znaš Čarlić, baš mi je drago!

    Свиђа ми се

  27. Afroditta ti si jedna divna žena koja ume da me takne na neki poseban način. Ljubi te Ivana. 🙂

    Свиђа ми се

  28. Znam Stevo da ti pričaš ono što misliš. Hvala ti. 🙂

    Свиђа ми се

  29. 🙂 ja nekako te muško – ženske nazovi odnose ne gledam tako, ima muda, nema muda…veća, manja…jednostavno, volim onog uz koga mi je prijatno da provedem ceo dan i da mi ne bude dosadno, onog sa kime mogu da porazgovaram, ko mene prihvata takvu kakva jesam, bez da insistira da se nešto menjam. (sitne korekcije, ok…to može 😉 ), ko mi je podrška…ko mi je osmeh na licu…ko mi je suza kada ga nema…za mene su to..muško – ženski odnosi 🙂

    Свиђа ми се

  30. I ja se slažem sa Stevom da si izuzetno srećna. Možda ti pomalo i zavidim. Pogotovo zato što nikad nisi bila ostavljena 🙂 Ume to da te prati, pogotovo kad si klinka. Ali dobro, sve je to za ljude!

    Ja nekako kontam da je sve stvar poštovanja, dogovora i kompromisa. Tako je barem kod mene, i za sada mi ide 😉

    Свиђа ми се

  31. Kako beše ono „nisam s’tobom zbog onog što si ti, već zbog onog što sam ja, kad sam s’tobom“ 😉

    Sve ostalo je nevažno.
    I sve dok mi prija da budem sa nekim, tu sam, onog momenta kad se to promeni, iz bilo kog razloga, više me nema.
    I nema problema.
    Problemi postoje jedino kod ljudi koji ne znaju zapravo ni ko su ni šta od života očekuju, niti su spremni da učine sve da bi bili zadovoljni.

    Budi ti, uvek, i ceo svet je tvoj!

    Свиђа ми се

  32. Imala si sreće. Nisi se nikad nesrećno zaljubila? Ne znam kako je to moguće…

    Свиђа ми се

  33. Lako je kad se nađu dve osobe koje su stvorene jedna za drugu. Mnogi nemaju tu sreću. Ti si imala tu sreću. Ja sam imao tu sreću, tako da sam sad gotovo i zaboravio svo to podjebavanje, vucaranje, zavlačenje, laganje, prenemaganje, raskidanje, kidanje, suze, plač, pomirenja, svađe, psovke… koje sam preživeo u tom traganju
    Da nisam upoznao današnju suprugu mislim da bih još uvek bio momak ili bi se zamonašio. A obzirom da se nisam zamonašio, sad mi klinci već udaraju kokavce i već su počeli da me zovu Ćale 😉

    Свиђа ми се

  34. Sve je samo život i ništa više.
    Uvijek bih odlazila samo kada bi pokušavali da me promijene. Da mi nametnu pravila. Gušila sam se i baš kao i ti nametala situaciju da ode, da odem.
    Kao i svi odnosi i muško-ženski (ljubavni) moraju se njegovati. Niko nije ničija svojina… dok valja- valja.

    Свиђа ми се

  35. Ti si ovo, bre, previshe pojednostavila! :mrgreen: Shto je dobro, a i nije…

    Da ne pametujem previshe, ali po mom mishljenju ova tema nikako ne moze da se generalizuje! Jer, zene i mushkarci potpuno razlichito razmishljaju. So it goes!

    Zato mislim da je najbolje da se svako drzi tog i tog, konkretnog sluchaja. Nije u mom zivotu bilo preterano mnogo devojaka, no polako – josh sam mlad da „umrem“ (chitaj: ozenim se:mrgreen:), ali ih je bilo i vishe nego dovoljno da mogu da kazem da se nikada nishta isto nije desilo/ponovilo. Svako od nas je, mushko ili zensko, posebna pricha, koja sa bilo kojom osobom suprotnog pola chini neku novu prichu, a svaka takva pricha je pricha za sebe…

    😉

    Sad – to sam samo ja i moje mishljenje… Ono sa chim se slazem, jeste to da je (generalno) najbolja stvar ne razvlachiti se! Ide-ide, ne ide-ne ide… Shto bi rek’o moj drugar: „‘oce-nece, ima koja hoce!“ 😀 😀 😀 I to da se prevara ne oprashta! (I ne chini, naravno.)

    Rekoh – dobro je ovo tvoje razmishljanje, a i nije… Evo izneh gore zashto mislim da nije, a jeste jer se ti verovatno ne zamlacujesh uopshte nepotrebnim stvarima i tako najracionalnije koristish svoje vreme. 😉

    Свиђа ми се

  36. Mozda ce zvucati sovinisticki, ali kad musko prevari onda je moguce da se nastavi emotivna veza sa „pravom“ devojkom/zenom, ali kad zena prevari onda se zaljubi i emotivno postane nestabilna. 🙂

    Свиђа ми се

  37. Uoči svega što planirate, a posle svega što vas je pratilo samo ću poželeti da i za 5 i 10 godina pročitam sličan tekst na tvom ili Ivanovom blogu. Možda bih ipak samo hteo da ne bude baš ovako- nego da tekst napiše Ivan na svom blogu. 🙂

    Nekako sa pojmom sreće i zadovoljstva nisam bio preobilno darivan u svom životu ali čovek se uči dok je živ i nikad nije kasno. Bilo mi je važno sve ono što nije važno- dok sam bitne stvari propuštao da tretiram na pravi način. Opterećivao sma se glupostima glorifikujući ljude i pojave koji ne zaslužuju apsolutno ništa od toga.

    Sad sam srećan i kao čovek koji je srećan što je uopšte posle svega živ, meni je lako ugoditi. Mislim da je to negde i vaša talasna dužina i da umete da razdvojite bitno od nebitnog, zadovoljstvo od smaranja a to je pravi ključ prolaska kroz svakodnevne napore i uzbuđenja.

    Свиђа ми се

  38. Kokice ne bih ni ja gledala na „muda“ da nije gledao on. Sa tim čovekom iz velike ljubavi je rođena moja prva ćerka, ali posle dve i po godine je shvatio da ja mnogo više hoću i mogu i tražim od života.

    Свиђа ми се

  39. Mackomali apsolutno je sve u poštovanju, dogovoru, ljubavi. Ako toga nema onda nema ni veze.

    Свиђа ми се

  40. Suske verovatno je to glavni problem kod tih nesrećnih ljubavi. Ako čovek ne zna ko je i šta je, onda ne zna ni šta da traži, ni šta mu treba, već prihvata ono što ima, pa ma koliko da mu je loše. Misli da za bolje nije i da bolje i ne postoji.

    Свиђа ми се

  41. Breskvice, nisam se nesrećno zaljubljivala verovatno iz razloga koji sam navela u predhodnom komentaru. Vrlo rano sam sazrela i otkrila šta meni to treba u ljubavi. Ako to što mi treba i što želim ta neka osoba nema, jednostavno nije za mene, pa ne znam ko da je i kako da izgleda ili već šta, mene ne zanima.

    Свиђа ми се

  42. Reminder lako je kad se nađu, ali dok se nađu ihaha… 😉

    Свиђа ми се

  43. Dolly baš tako. Razumemo se. 😉

    Свиђа ми се

  44. Gile naravno da tema ne može da se generalizuje i da ovako kao što je sa mnom nije sa svima i ne treba da bude, jer svi smo različiti. Samo me je nateralo na razmišljanje ovo što sam čitala na drugim blogovima i iznosim neko svoje iskustvo.

    Divno je što je priča sa svakom novom osobom potpuno drugačija, inače nikada ne bih postala ribolovac ili šta već. 😀

    Ali u svakoj novoj vezi je on on, a ja ja. On dolazi u moj život takav kakav je, tako i ja u njegov. Pitanje je samo koliko će se sve što je neophodno za pravu ljubav poklopiti.

    Свиђа ми се

  45. Ivane po meni u tome što si rekao nema ničeg šovinističkog. Tako misliš i to je sasvim u redu. To je baš ono što sve vreme i pričam. Svako nađe ono što mu treba.

    Свиђа ми се

  46. Borsky nema šanse da ga nateram da piše. 🙂 Možda će se raspisati, a možda i neće, jebem li ga. 😉

    Naravno da nikada nije kasno za prave i vredne stvari u životu, a naročito kada je ljubav u pitanju.

    To što kažeš je upravo jedna od najvažnijih stvari, razdvojiti bitno od nebitnog. Ostalo je uživanje. 🙂

    Свиђа ми се

  47. Charolija, naravno da ne treba niko da se zakopa zarad nekoga ko ne ume više da nas prati 🙂 Život je samo jedan i treba ga živeti onako kako nama odgovara, a ne kako neko očekuje od nas.

    Свиђа ми се

  48. Razumemo se – naravno. Kad ne umeš da razaznaš šta je bitno a šta ne, gde si i gde ti je mesto počinješ da shvataš ljude koji guraju dlaje i napreduju iz trenutka u trenutak nezadrživo i samouvereno, dok si nebitnim sitnicama i gluppostima zagovarao/la i varao/la sebe.

    Sa druge strane razumevanje poštovanje i medjusobna harmonija se ne mora pokazati rečima, poklonima ili svakodnevnom pažnjom. Naučite da se volite i poštujete – pogledom ili ćutanjem u mraku i bićete veoma blizu uživanja u zajedničkom životu.

    Свиђа ми се

  49. Naravno Kokice. Sve ostalo je muka.

    Свиђа ми се

  50. Borsky pogubi se čovek u svakodnevnici. Kad nas uhvati kolotečina nije ni lako ne baviti se nevažnim stvarima, ali ako čovek zna šta mu je važno, onda je lako.

    Свиђа ми се

  51. Plava Baklava

    Lepo je ako neko tako moze da funkcionise. Zvuci malo crno-belo, a ja stalno nalecem na citave spektrume boja izmedju. Samo ipak mislim da je iluzija ono d aniko ne bude povredjen. Ako ga nateras da ode – bude on u tom procesu „naterivanja“. Ako does ti – bude on tvojim dolaskom. Naravno, neminovno je da jedna strana otpati rastanak, ali je ajko retko da istovremeno emocije ugasnu i da se razlaz prosto prirodno desi.

    Zelim vam svako drobro ovog sveta i da vam ljubav ipak vecno traje. Mene u svemu tome jos malo muce deca. Trajanje ljubavi je manje vazno dok dece nema, ali bi joj trebalo nekako produziti rok kad dodju ti novi ljudi 🙂

    Sto se tice prduzetka veze posle prevara, Ivane, tvoja teorija je cist alibizam. A prevara je prevara i znak nekog problema, nedostatka postovanja, emocija, zrelosti …… Neko s tim moze dalje da zivi, neko ne.

    Свиђа ми се

  52. Baklavice istina je da je napisano crno-belo, ali i nijanse sive su naravno prisutne. 😉 Ako već neko mora da pati, onda bolje da to ne budem ja. 😀

    Hvala na lepim željama i ja se nadam da će ova naša ljubav večno trajati. Što se tiče dece, mislim da u nekim vezama deca više pate kada roditelji žive u braku koji ne funkcioniše kako treba, nego kada se roditelji razvedu. Mada je sve to relativno. Deca vole oba roditelja, pa ma kakvi da su i uvek ostanu povređena ili pate za jednim.

    Свиђа ми се

  53. Stvarno Ste imali sreće u ljubavi. Prosto da Vam čovek zavidi. 🙂 Što se tiče prevare nikako je ne odobravam. Ni na koji način. Do sada mi se nije desila i nadam se da neće, ali to već ne zavisi od mene. Pozdrav od Jelene.

    Свиђа ми се

  54. izgleda kad stigne jesen odmah pocnu teme o musko-zenskim odnosima.
    Interesantno je da niko o tome ne pise leti. Sa promenom vremena menjaju se i odnosi hehehhe 😉

    Свиђа ми се

  55. Boze, i ja imam temu koja se slicno zove.“Foliranje. Musko zenski odnosi“.

    Slicno razmisljamo..

    Свиђа ми се

  56. Secam se dana kad sam zeleo da volim, da budem sa devojkom, da joj se uvek nadjem kad sam joj najpotrebniji. Zeleo sam da nekome budem koristan kao muskarac. Nekog da mi veruje i nekog kome bih spustio svoju glavu u krilo kad me zivot pece. Sanjao sam o porodici, da budemo jedno i da to jedinstvo vidimo u svojoj deci. Sanjao sam zenu koja ce biti dovoljno jaka da ostane kraj mene bez obzira koliko joj se boljih ponuda nudi od one moje. Zeleo sam prijatelja koji ce u meni traziti dobro a ne lose. Trazio sam zenu koja zna sta zeli, koja ima cilj i koja nece odustati od njega kad ga jednom zacrta. Trazio sam jaku zenu. Danas je malo ko jak. Jake su bile nase bake i mozda majke. Danas je tesko naci jaku zenu.
    Danas one ne nalaze jake muskarce. Skoro svi zele da budu sa svima, niko sa nikim. Mladost vise nije da se pokloni posebnoj osobi koja ce da planira zivot sa tobom. Danas je mladost poklon za svakog, na kraju za nikog. Mladost postaje zrtva porazenog postovanja prema zivotu.
    Ja to jos uvek zelim ali moja predanost vise nece biti tako cista i jaka kao nekad. Zelim joj dobro ali ona misli da sam p…a. Zelim zivot sa njom ali ona ne zna sta zeli. Zelim prijatelja ali ona misli da sam mamin decko. Zelim da joj se ponekad izjadam u zagrljaju ali ona misli da sam previse njezan za muskarca. Zelim porodicu ali ona zeli da zivi. I kad tad, vecina njih ce pozeleti nesto drugo i ja cu ostati sam sa nasim planovima.
    Dolazi vreme kad ce ljudi morati da nauce da zive od danas do sjutra. Da planiraju svoj zivot po nekoliko puta. Bice im uskracena naklonost i oni ce je uskratiti drugima. Nece biti nikome dovoljni niti ce iko njima biti dovoljan. Dolazi vreme duhova.

    Свиђа ми се

  57. Uh Bane…Nekako mislim da svako od nas kad tad dođe u situaciju da misli da nikada neće naći ono što mu treba i što mu odgovara za život i stvaranje porodice. Na primer ja sam se danas mogla zakleti da nikada, slovima nikada neću da se udam, a već sutradan sam pored sebe imala čoveka koji je mogao sa mnom kako god smo hteli, a i ja sa njim. Glavni deo je, „kako god smo hteli“. Treba želeti makar slično i stremeti sličnim ciljevima u životu. Nisam pristalica onoga da se „razlike privlače“. Verovatno negde to i funkcioše, ali mislim da tu uvek neko nešto trpi. Želim ti puno sreće i još više ljubavi. 🙂

    Свиђа ми се

  58. Ono sto si napisala o ostavljanju me je ponovo tresnulo posle ko zna koliko vremena. Kad sam prepoznao sebe u tvojoj prici, da sam ja radio to isto, za tren sam klonuo svojim optimizmom. Trenutno ne zelim vezu. Ne vezu vec bilo kakav ‘neobavezan’ kontakt sa zenama. Ni jednoj sa kojom sam bio nisam dao sansu od trena kad sam osetio da sumnjaju u mene. Koja god je prigovarala (ali sa dozom prezira) na racun mog karaktera bila je ostavljena. Sudile su i procenjivale me a nisu bile svesne da me povredjuju, da rade nesto sto ne zele da se njima radi. Ni u jednoj nisam nasao prijatelja. Sve bi me kad tad ostavile zbog bolje ponude. Zato sam prvi ostavljao. Nije to samo njihov problem. Moj je isto tako, sa velikim P.
    Zasto? Zato sto je cisti, naivni deo mene nestao. Osecam prazninu i bojim se jer nikome ne dam da makar pokusa da je ispuni. Mozda sam sebican. Mozda niko nije duzan da to radi. Mozda ne mislim da je to duznost, vec pitanje dobre volje.
    Toliko je dobrih zena ali ja lutam, bezim i krijem svoju zelju da volim jer se bojim da to jedino sto vredi u meni ne bude odbaceno kao neka stara krpa. To sto vredi meni samom ne vredi nista. Ne zelim da zivim u fazama od 25 do 35 pa od 35 do 45 godina. Ka starac da ostanem sam sa nekim neznancem. Zelim jedan zivot, celinu. Sa jednom zenom od pocetka do kraja. Jednom zenom koja veruje i koja ce ponovo podici tu veru u meni. Da gledam decu i vidim nju i sebe u njima. Meni je potrebna jedna zena, jaka zena koja ima cilj i zeli da ga ostvari samnom. Takvu ne mogu da nadjem.
    Neko je gore napisao ‘foliranje’. Sebe ili mene, zbog toga sam ostavljao.
    Nemiran sam. Kad cu sresti zenu koja mi veruje? 😦

    Свиђа ми се

  59. Bane ne znam koliko imaš godina, mada u suštini to i nije toliko važno? Hteli ne hteli život nam jeste podeljen na faze, ako ne podeljen nekim godinama, a ono sigurno podeljen na razna dešavanja u životu, međutim ono što stvarno čovek želi od svog života ne prolazi ni kada ima 23 ili kasnije kada napuni 45.

    Razočarenje? Nema mesta za strah. Jednom prilikom bivši dečko moje sestre je sat vremena sedeo sa mnom u parku i plakao. Nije mogao da podnese da više nisu zajedno. Oboje su 5-6 godina stariji od mene, ali značilo mu je da ga baš ja slušam, jer sam joj jako bliska, pa i ako sam bila derle na neki način.

    I tako ga slušam i slušam i tešim i setim se. Kada ljubav prođe, nema mesta za tugovanje, treba čovek da se raduje zbog prilike koju je imao da bude srećan, pa makar i samo neko vreme. Iskreno da se raduje. Taj događaj je ostavio trag na mene i kasnije kada sam se god našla u situaciji da pomislim da nije pošteno što je neka ljubav prošla, nađem snage da se suprostavim glupim mislima i da se radujem što sam volela i što sam bila voljena. Pa šta ako je prošlo, da je trebalo da traje, trajalo bi. Tako da mesta za strah ne treba da bude.

    Ljubav ne može da se naruči, ona se desi, e sad… ako u startu imamo neke predrasude i očekivanja, pa se sklanjamo i imamo neki odbrambeni stav to nije dobar početak ni za šta.

    Da je lako nije, ali živimo da bi tražili i bili nađeni, da živimo ovde i sada. Opušteno samo i sigurna sam da će ta jedna, jedina, jedinstvena da se pojavi. 😉

    Свиђа ми се

  60. Nemoj da primis ovo licno. Ne zelim da ti popujem i drzim predavanja. Znaci mi kad sa nekim imam mogucnost da razmenim stavove a da ne budem uzet na zub. Napisala si da imas 35 godina. Meni je 33 i imam potpuno drugaciji pojam za ‘ljubav’. Molim te jos jednom da ne uzimas ovo kao pokusaj da nekog naucim pameti. Dakle, ljubav je (kao rec) nastala nominalizacijom glagola ‘voleti’. Kroz istoriju su pesnici, umetnici tesko uklapali ovu drugu rec u svoja dela pa su dosta brzo presli na rec ljubav. To je narod opilo jer su poceli da sopstvenu sposobnost (voleti nekog) dozivljavaju kao nesto sto je van njihove kontrole. Poceli su da pricaju o ljubavi koja dolazi, prolazi, pada sa neba, vene, cveta, puca, tuguje, raste, jaca, place itd. ‘Ljubav’ je zamenila ‘voleti’. U toj varci, ljudi odbacuju sopstvenu odgovornost prema nekome i tu odgovornost prisiju nekoj ‘ljubavi’ koju oni ne mogu da kontrolisu. BUM!!! Eto ti predrasude koja ce mnogim ljudima da unisti emotivni zivot a onda i ostalima koji ne nalaze nacina da im pomognu. (ja se nadam da se ne ljutis sto ti ovde zauzimam prostor sa ovoliko reci :angel: ) Ono u sta sam ubedjen je da ta moja ‘ljubav’ nece proci osim ako ja to ne pozelim. Da prestanem da volim. Ako volim neku zenu, volim je jer ona voli mene. (nemoj da ti padne na pamet da sam nekakav egoista 😉 , ovo je sigurno). U suprotnom, vazilo bi da sam samo zaljubljen a to nije isto sto i voleti. Da bih prestao da volim ona bi morala da uradi nesto ruzno, podlo, zlo. Da me povredi ili da povredi nekog drugog (verovatno bi onda isto uradila i meni kad joj dodje ‘pravi tren’ za tako nesto). Ako sam u vezi sa nekom zenom koju volim pa je nakon nekog vremena ostavim zbog bolje ‘prilike’, mozda nisam napravio gresku ali cu je sigurno napraviti ako pomislim da je stara ‘ljubav’ prosla. Ja proslu jos uvek volim ali sam odlucio da volim drugu. Odlucio sam da svoja stara osecanja prepustim vremenu da ih ono polako brise.
    Konacno, ako se to uzme u obzir, ta surova istina, ostavljena osoba koja je svesna toga ce biti povredjena jer je vrednovana i proglasena slabijom.
    Ti si ocigledno imala neverovatnu srecu ali vecina nema tu srecu upravo zbog gore navedenog razloga. Oni mozda nemaju jasnu predstavu o tome sta se desava ali osecaju to jer imaju ranjivu dusu kao svaki covek. Bahatim razmetanjem, razbacivanjem emocija pod komandom neke ‘ljubavi’ koja nam je tako strana, nedokuciva i van nase kontrole (sto je apsurd), povredjujemo jedni druge i teramo druge na strah (strah je posledica koja se manifestuje onim ‘foliranjem’ medju ljudima).
    Jaki ljudi se cvrsto uhvate i ne pustaju. Oni se bore za nekog ko ih voli. Jer ako odbace nekog ko zna da li ce ih sreca pratiti kao sto je tebe. Ako odbace nekog ko ih voli, kome ga prepustaju? Kome ga ostavljaju? E tu se krije u pesmama izgubljena, LJUBAV.
    Ljubav se ne desi. Mi zelimo ili ne zelimo da volimo. Tu je veliki mrak kroz koji treba proci ali se mnogi boje onog sto ce u tom mraku saznati o sebi.
    Ovo nije izaslo samo iz moje glave. Citao sam, citao i bio sam zadivljen. Odajem strahopostovanje tim ljudima koji su poduprli tako finom pricom moje vec grube pretpostavke.
    Zalim sto sam birao pogresne devojke. Kad sam otvorio oci bilo mi je jasno da su sve mogle da stanu u isti kalup. To je moja greska ne njihova. Nisam znao sta trazim. Sad znam i pitanje je vremena kad cu pronaci zenu koja ce se bojati da me prepusti bilo kome. Zenu koja ce me voleti.
    p.s. vecina ljudi bi me sad popljuvala ili otpisala. ekran me stiti 😀

    Свиђа ми се

  61. Ehej Bane…samo se ti slobodno raspiši, meni ne smeta ni malo. 🙂

    “ Ljubav se ne desi. Mi zelimo ili ne zelimo da volimo. Tu je veliki mrak kroz koji treba proci ali se mnogi boje onog sto ce u tom mraku saznati o sebi.“ …onda kažeš da si puno čitao. To je lepo, ali džaba im sve napisane knjige o ljubavi i partnerskim odnosima, ako ne mogu u njima da nađem sebe. :whistle:

    I dalje stojim iza toga da se ljubav desi. Zaljubljenost je jedno, ljubav je drugo, to se slažem, ali kada iz zaljubljenosti čovek zakorači u ljubav to nikako ne može da bude nešto što je isplanirao.

    Ako budeš imao vremena pročitaj šta se meni desilo Kad sam se jednog dana zaljubila … 🙂

    Svi smo satkani drugačije, to je činjenica, tako da i svi drugačije gledamo na ljubav, a samim tim i na ceo život.

    Свиђа ми се

  1. Повратни пинг: Tweets that mention Charolija » Muško ženski odnosi? -- Topsy.com

  2. Повратни пинг: Predstavlja li vaš blog vas ili ono što želite biti - Borsky ONLINE

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.