RTS krade – ništa novo, ali evo ga i dokaz

Naš drugar bloger Aleksandar Urošević je besramno pokraden. Nisu pihtije u pitanju,  😀  već je njegov nov biometrijski pasoš  osvanuo na sajtu RTS, bez njegove dozvole i ako je na njegovom blogu jasno dato do znanja da je sav sadržaj:

„Објављен под CC BY-NC-SA 3 лиценцом. Нека права су задржана“

Lepo kulturno čovek im se obrati  i   zamoli ih da isprave „grešku“, a oni se naprave pametni, pa sliku potpišu „извор Creative Commons“. Taj koji je to uradio je mnogo glup ili mnogo bezobrazan. E sada, ako je mnogo glup onda ne treba da radi na mestu na kom radi, a ako je bezobrazan, onda je prevršio svaku meru. U svakom slučaju na Aleksandrovom mestu ja bih lepo presavila tabak i tužila ih, što se nadam da će i on da uradi.

Slika ko slika, možete reći,  ali pomislite da neko tako uradi sa nekom vašom fotografijom, na kojoj je recimo vaše dete ili vi. Ma neka je u pitanju kesica smokija koju sam slikala, nije bitno. Bez pitanja i bez jasnog obeležja odakle je fotografija preuzeta, stvarno nema smisla. Ipak je u pitanju javni servis. Bezobrazluk sa njihove strane i očigledna krađa.

Slika koju ovde objavljujem, nije ta, ali je samo primer lopovima kako da ne budu lopovi.

passport_cover

Izvor: Aleksandar Urošević – www.blog.urosevic.net

Zar je ovo navođenje izvora toliko teško i komplikovano. Možda bi svi oni sa RTS trebali da završe i neki kurs o računarima, a i kurs o lepom ponašanju.

Posted on 16/04/2009, in SVAŠTA NEŠTO and tagged , , , . Bookmark the permalink. 13 коментара.

  1. Ja mislim da su samo glupi. I ništa više!
    Glupi i bezobrazni!

    Свиђа ми се

  2. Ivana upravo i ja to kazem…ili mnogo glupi ili mnogo bezobrazni, ispalo je da su i jedno i drugo.

    Свиђа ми се

  3. U zemlji gde je neki idiot dao ideju da se oporezuju plate od 12000 nagore a to se i saopšti javnosti, bilo bi čudo da Velika televizija nema ovakav jedan biser.

    Свиђа ми се

  4. Stevo u ovoj zemlji je apsolutno sve moguće. Nije samo moguće da se dešavaju neke normalne stvari, a sve gluposti koje čoveku padnu na pamet, ovde su se već desile.

    Свиђа ми се

  5. na rts nažalost poslednjih decenija radi stoka. em neobrazovana em bezobrazna, što je i inače neodvojivo. ignoramus je uvek u strepnji i zato udara pre nego ga neko dira, prosto jer – ništa ne zna pa živi u strahu.

    radila sam mnogo za njih i kao klinka i do pre koju godinu, uvek je bio problem sa autorstvom i sa naplatom kinte.

    treba da ih tužimo svaki put. al isto tako treba imati stpljenja i para za dugogodišnju građansku parnicu… unde circumstances… ko ima?

    Свиђа ми се

  6. Sta zna dete „sta sme a sta ne sme da se objavi“? Glupanderi i bezobrazni, sta drugo reci! I treba da im zavrne m…!

    Свиђа ми се

  7. Dubravka verovatno da jedan običan čovek ne može da im „dođe glave“, pa se tako stalno provlače sa svojim mutnim radnjama i manipulacijama. Na žalost je tako.

    Свиђа ми се

  8. Treba ih Dudo srediti nekako, ali mislim da su isuviše jaki za nas obične smrtnike. To je čitava organizacija lopova.

    Свиђа ми се

  9. Čarolijo draga, rekoh li ti ja „hvala za buzz“?! Nakon što budem obavio razgovor sa advokatom, i kontaktirao druge ljude koje su takođe pokrali (fotografije, bez naznake izvora i autorstva), a radi razmene iskustava po tom pitanju, videću ima li uopšte izgleda pisanje tužbe.

    Strpljanja i živaca ibh našao, ali novca za tako nešto… teško. U svakom slučaju, što Deda kaže, reč na Internetu ne mogu da cenzurišu i kupe njeno gašenje.

    Previše su jaki za nas obične. Neki način ćemo naći? 🙂

    Свиђа ми се

  10. Aleksandre nemaš se na čemu zahvaljivati, ja to od srca. Nažalost svi smo svesni da smo „mali“ i da nemamo para da se teramo sa njima, ali niko ne može da nam zabrani da pišemo o tome i pisaćemo i govorićemo istinu. Žao mi je sada što više ne pišem za novine, pa da objavim priču, da bude i štampana. 😉

    Свиђа ми се

  11. Oni samo misle da im se sve može, da su iznad svih. Nažalost, nisu jedini. Ne pričam samo za uzimanje/preuzimanje/pozajmljivanje/kradju slika ili autorskog dela.
    Bitno je samo da ima sve manje onoh koji će ćutati!!!

    Свиђа ми се

  12. Eh, Charolijo krade taj isti RTS narod duže vreme kroz ničim izazvanu i po meni silom nametnutu televizijsku reklamu.Uzima ta ista pare i od naroda i od reklama.

    Свиђа ми се

  1. Повратни пинг: RTS frka, let the buzz go on « Maladict’s blog

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.