Kako uskladiti godine sa dušom…ne umem

Znate šta… ja sam u velikom problemu. Verovatno ste vi, tako čitajući sve što pišem, to i videli, još odavno, ali ja tek sada nazirem svoj problem. Zarobljena sam u jednom jako umornom telu sa dušom devojčice koja sve može. Ne vidim način da to promenim. Kako da odmorim telo, da bi moj duh došao do izražaja. Dok razmišljam, maštam, pišem vidim jednu Ivanu. Kada se pogledam u ogledalo vidim neku drugu Ivanu. Izbegavam da se ogledam. Nisam sebi više lepa. Ne…nema to veze sa herpesom, sa bubuljicom na čelu, sa kosom koja je procvetala u proleće, sa tri-četiri kila više. Bore još uvek nemam. Ostarila sam bre.

Sećam se svoje mame kada je imala 34-35 godina. Tada sam ja bila treći razred ko moja Jovana sada. Moja mama je bila lepa. Ja nisam lepa svojoj deci. I dalje imam dobre sise. Posle troje dece, stoje gde im je i mesto. Verovatno bi nekoj paćenici trebalo 25 operacija da bi ih vratile u srazmeru sa dušom. Mada one nikada ne operišu sise zbog ne srazmere sa dušom. U tom slučaju, ja bih morala da ih vratim u fazu pupljenja.

Da pređemo na sve ostalo što žene ne vole kod sebe, zato što je veliko ili malo. Moje dupe je, eto samo jednostavno dupe. Nikada mi niko nije rekao ni da je koščato i malo, jer nikada nije ni bilo, niti mi je ikada iko rekao da sam neka guzata. Dupe ko i svaka guzica. Stomak? Hm…sve mi se nešto čini da su ona tri kila baš tu ostala. Nešto na stomaku, nešto na guzici. To što ja sebe ne vidim lepom nema veze sa tim. Nema nikakve veze sa fizičkim izgledom.

Moj fizički izgled ima veze sa onom dušom što je pomenuh. Nije mi to sve nekako srazmerno. Zato se i ne ogledam. Nije mene briga šta drugi vide. Teško mi pada što ja ne vidim ono što treba da vidim. Što znam da je realno.

Nekako nemam snage da to isto telo koje mi pripada, dovedem u red sa tom dušom koja me vodi. Nisam ni delić rekla ono što sam htela. Čitajte između redova. Glupa sam. Ne umem. Umem ja da nosim svoje godine, ali nikako mi se ne slažu sa onim što imam u duši. Znate šta…ja sam u velikom problemu.

Posted on 04/04/2009, in TVOJE TELO and tagged , . Bookmark the permalink. 24 коментара.

  1. Ma, ti uopšte nisi u problemu. Lepota je nešto što isijava iz čoveka. Nije to guz kao kod J.Lo, ni kosa sa Garnier reklame… Ali, to sigurno znaš i sama.

    Ovo je kao neki nesklad između onoga što jesi, onoga šta bi želela da budeš i onoga što osećaš. Realno, naučno, ti JESI u najboljim godinama za bilo šta. Znači, to je ono što jesi. Ono što bi želela je, ako sam dobro skapirala, da telo koje smatraš umornim (iako fakat za to nemaš razloga) uskladiš sa mladalačkom dušom… Najzad, treća stavka: ono što osećaš – a osećaš se staro, i to bez ikakvog razloga.

    Čoveče, u najboljim si godinama. Zdrava, prava, a u glavi čitava. Imaš sjajne klince. Nemiran duh, a i mudrost koju nosi životno iskustvo. Zar bi htela više od toga? 🙂

    Свиђа ми се

  2. ..ali prava Ivana je ono što je unutra. Prava Ivana je njena duša. Tela su izdajnička, uvek nas iznevere na neki način.
    Eto, meni si ti prelepa, a nikada te nisam videla!

    Glavu gore!

    Свиђа ми се

  3. vidis kao i ti imam problem: ja nikad necu odrasti 😆

    a ti ne zakeraj bas previse, hajde 2-3kg, dole gore ma sta je to za tebe neustrasivu… 😉
    naidje tako vreme draga moja, pa ne znamo ko je ono sto viri iz ogledala, ali ona sto cuci u tvojoj dusi si ti….. ;D

    pozz

    Свиђа ми се

  4. Džejn …joj kakav komentar 😀 …moraću da rasčlanim, pa razmislim. Ono što u startu mogu da kažem je da ja jesam stvarno fizički umorna, a sve ovo ostalo što si nabrojala si verovatno u pravu. Meni više ne treba…samo malo da odmorim, da skupim snagu, da …ma budala sam. 😀 Dobrodošla draga i hvala.

    Свиђа ми се

  5. Hvala Ivana…nisam ja pala…samo sam zabrinuta, umorna, nekako me strah ako padnem da neću imati snage da se pridignem. Telo mi je potrebno da bi ovu dušu iznelo i odnelo gde treba. 🙂

    Свиђа ми се

  6. Hvala Saro…ne sumnjam da me razumeš. Smučila sam se sama sebi sa kuknjavom. Kukam li ja uopšte ili samo serem? Možda treba da prestanem da pišem?

    Свиђа ми се

  7. Nije to problem, problem ti je umor, visegodisnji. Deca, koliko god da nam radosti donesu, toliko nas i smore. A ti ih imas cetvoro? Pa nije ni cudo sto nisi zadovoljna svojim izgledom, jer si se, ne svojom voljom, malko zapustila, zbog nemanja vremena. I ja sam u tvojim godinama imala dvoje dece i secam se frke, trke, razvozi, dovozi. Nesto se sebe i ne secam u tom periodu. Izdrzi draga, jos koju godinu! Ma, cim stignes u Brazil, bice ti bolje! 🙂

    Свиђа ми се

  8. Nemoj slucajno da prestanes sa pisanjem! Ja sam jos u bedari, pa kao sto vidis, ne odustajem. Ovo mi malo skrene misli od „KONOPCA“ ili „MOSTA“. Jako cu se naljutiti na tebe. Pisi, kukaj, seri, sto god hoces, ali ne odustaj! Molim te!

    Свиђа ми се

  9. Ma Dudo svaki put kada mi nije sve na mestu ja bih prestala da pišem, jer ne volim ovakve postove. Kao da kukam, a ne kukam. Ma dobro mi je, samo eto tako. Kad mi dođe ja se ispraznim. Volim ovaj blog. 😀 Deca su naša čudesa. Daju nam neverovatnu snagu. 😀

    Свиђа ми се

  10. Hmmm, čim počnem da razmišljam koliko mi je telo u skladu sa duhom, sipam sebi tekilu, i eksiram.

    Posle više ne brinem o tome, a ponajmanje šta drugi vide. Ja sam takva kakva sam i spolja i iznutra. I pre 20 godina i sad!

    nikad neću odrasti, imam ludi ritam … al’ moram da spavam bar 5 sati. ranije nisam morala … to jedino 🙄

    A ti si mlađa, sjajna, sa mnogo više energije … i samo glavu gore i osmeh na lice. 🙂

    Свиђа ми се

  11. Tooo Suske… to ko šta vidi nije ni meni problem, nego se prepadnem kad ja vidim šta vidim. 😀 Ti si jedno čudo i divim ti se u svakom pogledu. 😀

    Свиђа ми се

  12. Petar Pan 🙂 Ja se uopste ne gledam u ogledalo osim ako se sminkam. Ako slucajno ugledam tetu u tom staklu, ignorisem je. A cesto osecam nalete energije koju moje telo jednostavno ne moze da nosi.

    Свиђа ми се

  13. Kada bi ja pokušavao uskladiti tijelo sa dušom onda bi cijeli život samo to radio. Tijelo služi samo da ispuni zahtjeve duše.
    A tebi bi preporučio da nekoliko puta pročitaš onu rečenicu ispod naziva bloga ‘Don`t give up’. 😉

    Свиђа ми се

  14. Magi ne ogledanje je odčno rešenje, a i kad se oglednem kažem „ćao“ i nastavim dalje. Šta drugo? 😀

    Свиђа ми се

  15. A reci ti meni sta su to godine i gde ih nadje?! Probaj da tako razmisljas i tad vise neces imati problem,ja sam prestao da brojim godine i od tad sam puno mladji a umor ne priznajem. Sa svojih 43 godine jos uvek radim i po 16 sati dnevno i to vec jako dugo ali se ne predajem.

    Kad se oseca umor tad napravim mali napor i prevazidjem ga na brzinu.

    Zivot je lep i steta je protraciti u brojanju godina!

    Свиђа ми се

  16. Zmajče ti si zmaj u svakom pogledu. 😀 Ne brojim ja godine, ali mi telo posustaje. Moraću da se napucam nekim vitaminama. Idemo dalje. 😀

    Свиђа ми се

  17. A otkud ti telo? Ni to ne postoji mi ga sami smisljamo i formiramo ga po nasoj zelji. Sve je u glavi.

    Свиђа ми се

  18. ovo te uvatio zimski umor. saće to da prođe. 😉

    Свиђа ми се

  19. Dubravka već me prošlo. Imam tako neke tripove povremen, a i valjda sam se umorila. 😀

    Свиђа ми се

  20. Aj te lazem kao i sebe, nije vazno sta je spolja, nego sta je unutra 🙂

    Свиђа ми се

  21. Jes Zelena vala baš. 😀

    Свиђа ми се

  22. Ejjjjj! Načuo sam ja nešto o padobrancima, baš su kao ti, a ti baš kao oni, svi vi izgleda imate po pet-šest kilograma napred pa nazad, valjda Vas nebo čuva, je li, dok ne s’landujete na zemlju. Slušaj, imam ja neke komšije, bračni par, on sigurno 145, ona vala 120 kg bez gvozdenog kreveta. Ja 53g punim za koji dan, oni su mladji za desetak petnaest godina, ja visok 185 cm, težak 105. Kad ih vidim onda kažem sebi: Jebote! Kako si ti bre zgodan tip! Plemenitost nije neka zgodacija. Takav si kakvo srce imaš.

    Свиђа ми се

  23. Živa istina Stevo. Nemamo više napred 5-6 kila, sada sve što treba stoji na leđima 15-16 kila. 😀

    Свиђа ми се

  24. veshtichanstvena

    Razumem o cemu govoris….Sada…kada ti je duh zreo i obogacen onim sto si naucila,procvetala si zahvaljujuci godinama duhovno….A telo,lice…trebalo bi da je pravi stan za sve to…medjutim ono ne prati lepotom ono iznutra…To je faza „privikavanja“ na nove nas…mislim na fizicki izgled…Jos par godina i voleces sebe vise no ikad,veruj mi na rec…)))

    Свиђа ми се

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.