Lutanje

Sednem tako uveče i prošetam od bloga do bloga, pročitam neke tuđe priče. Zavirim tako u druge neke živote. Nasmejem se, rastužim ponekad, pa i iznerviram se. Ne mislim na klasično nerviranje, već znate ono kad pročitate priču, vidite problem i znate rešenje, ali ne možete da pomognete. Nikoga od tih ljudi, tj. vas koji ovo čitate ne poznajem, ne znate ni vi mene. Imamo sliku jedni o drugima, onakvu kakvu je sami stvorimo u glavi i tako vremenom, čitajući jedni druge, postajemo sve bliži.

Oduvek sam volela da pišem sebi! Iz čiste potrebe ili iz ljubavi prema pisanju. Tako sam upoznavala sebe, kao što sada upoznajem vas. Čudno, ali dok se čovek traži, to je možda jedan od najboljih načina da sebi zađe duboko u dušu! Pišeš sebi pismo kao svom najboljem prijatelju, pa mu lepo kažeš sve što te muči, a ne moraš puno ni da objašnjavaš.

Drugi dobar način rešavanja problema svake vrste, je pisanje ljudima koji su u nekoj vezi sa vašim problemom. U tom pismu koje nikada ne pošaljem, napišem sve što bih rekla, sve što stvarno mislim, što nemam prilike da kažem iz bilo kog razloga! Kada se sve to stavi na papir, rešenje problema bude negde zapisano, a ponekad se rešenje nađe između redova. Skriveno iza neke suze u oku, da mi snagu!

03. maj, 1998. nedelja 14:14

Suze! Opet plačem! Srećna sam što opet mogu da plačem! Oduvek sam mrzela da se samosažaljevam, ali ja jesam za žaljenje! Veseli, mrtvi čovek, koji hoda! Vesela i sasvim u redu za sve druge, a u stvari mrtva sam! Nema u meni ničega sem tuge i gorčine! Koliko dugo sam lagala sebe da je sve u redu, da se sve ružno što mi se desilo, desilo nekom drugom!?

Proleće je sve se rađa, cveta, čak je i kiša vesela, …samo ja, prokleti mrtav čovek, kvarim svu lepotu današnjeg dana. Lepotu života, proleća! Mrzim što sam čovek! Zašto stvarno nisam more ili vatra, i sam kamen da sam srećnija bih bila? Ne mogu da se obuzdam…volim ove suze, prija mi i ova tuga! Zar nije žalosno reći da tuga može da prija nekom? Meni može i patnja mi sada prija! Moram nekad da se suočim sa njima! O Bože …došlo je i to vreme!!! Lako je živeti srećan, tugu i patnju treba preživeti. Zašto sam toliko stvari strpala u sebe? Zašto sam glumila sreću kad srećna nisam bila? Zašto je laž bila bolji izbor od istine? Zašto si se lagala?

Ivana, bleso jedna, znaš ti zašto! Baš zato što je lako živeti srećan, pa makar i lažno, preživi sada ovo, bol, očaj, tuga, patnja…to je sada deo tvoga života! Odjednom sam prestala da plačem, a suze su mi potrebne! Shvati Ivana da nisi ti kriva! Prestani da tražiš greške u sebi! Priznaj već jednom sama sebi da jesi lepa, da jesi pametna i jesi Ivana hrabra i jaka! Nisi mrtva, da jesi ne bi mogla da razmišljaš i pišeš sada! Ne kvariš ti lepotu ovog dana, pokvarili su je drugi tebi! Razmisli dobro, sredi se, nađi sebe i svoj cilj i nastavi dalje, ali stvarno, ne lažno, stvarno srećna! Biće ti jednoga dana sve jasno! Ivana ja te volim i to će ti biti dovoljno za novi početak!

Tvoja Ivana 14:43

Ovo deljenje sebe na dve ličnosti, ponekad i nije tako loše. Sada sa ove distance kada ovo pročitam, mogu da kažem da sam bila u pravu. Da mi je sve ovo neko drugi rekao, ne bi imalo efekta, ne bi me smirilo, ni utešilo tada. Nije bilo lako u životu, ali kada uspeš da pobediš sebe, nagrada koja te sačeka nema cenu.

Posted on 29/01/2008, in ISTORIJA JEDNOG ŽIVOTA, SVAŠTA NEŠTO, Upoznajte sebe razumite druge and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 27 коментара.

  1. i meni ponekada prija tuga,nekako izvuce iz mene sve ono sto inace ni ne znam da postoji u meni,pa makar to bilo i ono lose,sto se tice pisanja bloga ponekada me uhvati „panika“ jer pisem o necemu sto nikada ne bih rekla u zivotu, jer ne volim (zamisli!)ni patetiku,ni kada ne znam sta da uradim.Ovako ispisem se ovde,pa mi lakse…pozz i lepo pises,uvek nesto pronadjem sto me oraspolozi.. 🙂

    Свиђа ми се

  2. Najgore od svega što može da mi se desi je da lažem sebe. Nenamerno naravno. Pa pišem, i posle čitam. I vidim ko sam i gde sam. I stvarno, nagrada je neprocenjiva.

    Свиђа ми се

  3. Dok sam bila klinka pisanje i vodjenje dnevnika su bili moji rituali, pisala sam svoje dogodovstine u sarahkay svescicama….i uzivala u tome…
    danas pisem jako puno, poslovno i privatno i svaka napisana rec, prica mi pricinjava zadovoljstvo, ta ljubav nije nestala….pisem i o sebi, ne tako cesto, o sebi pisem u mojim slikama….
    Charolija,najlepsa pobeda je kad pobedis samu sebe…i dodjes na pravi put…
    pozz

    Свиђа ми се

  4. Deljenje brrrrrr,pricaj mi malo o tome Pecinko i LudiZmaj.Ponekad ujutru kad pogledam sta sam nocu ispisao i objavio u pecini dodje mi da vristim jer to zaista nisam tad ja.

    Свиђа ми се

  5. naivna07
    S obzirom da svi mi koji se ovako srecemo, imamo svoj blog i naviku da pisemo, najbolje se i medjusobno razumemo.

    Свиђа ми се

  6. Suske,
    apsolutno si u pravu da se lazemo nenamerno, ali mi se cini da tu podsvest cini svoje. Kao da nas stiti od losih stvari. Kad sve stavis na papir, onda nema bezanja.

    Saro,
    imas srecu da umes da crtas i slikas svoja osecanja. To je veliki dar!

    Zmajce,
    samo ti se ucini da to nisi ti. Covek se podeli da bi mu bilo lakse.

    Свиђа ми се

  7. Charolija , znas ovaj tvoj komentar zmaju me ja podsetio na to, da sam jednom htela da podelim dve muske osobe i sastavim polovine u jednu, onda bi to bio idealan muskarac…mislim za mene…hahhhaaaa…da je moguce….

    Свиђа ми се

  8. Saro, kada bi to bilo moguce bilo bi mnogo vise idealnih muskaraca i srecnijih zena! E da je moguce!

    Pozz

    Свиђа ми се

  9. Najteze je upozanti sebe, a najlakse lagati sebe.
    Ovo drugo je cesto , a ovo prvo ume da bude jako bolno…

    Свиђа ми се

  10. deveti putnik

    Saro, kada bi to bilo moguce bilo bi mnogo vise idealnih muskaraca i srecnijih zena! E da je moguce!

    A kada bi bilo mnogo vise idealnih zena i srecnijih muskaraca! E da je moguce! 😉

    Svi mi lutamo, Charolijo…

    Nakon casice tuge, dobro dodje jedna flasa salse, veruj mi. Isprobano. Posle te casice koristis za neko drugo, mnogo pitkije pice. 😉

    Свиђа ми се

  11. D.jutro
    kad procitas, hajde javimi kako da postavim sa yutube,spot, ne ide probala sam sve…imas neku ideju…
    pozz

    Свиђа ми се

  12. Sve kodove prekopiram i opet nece, mora da je tema opet bezveze…ili ja ….

    Свиђа ми се

  13. @Sarahstory,nije tema u pitanju nego na wordpress imas vec odredjenu opciju za youtube,procackaj malo ako se ne snadjes i dalje javi da sredimo.

    Свиђа ми се

  14. Svi smo mi pomalo podvojene licnosti, ako ih obe upoznas i medjusobno uposlis eto nagrade…posvest ipak najcistije govori o nama samima…pa pusti je nek prica

    Свиђа ми се

  15. Putnice namernice, mudro zboris!

    Свиђа ми се

  16. Bubice…
    Posle dosta lutanja, sastavila sam ja svoje dve licnosti, ma sta dve, ko zna koliko me je bilo i u kojim sve oblicima. Sada mi podsvest samo pomaze, da ne gresim!

    Свиђа ми се

  17. Deda
    Nekako to upoznavanje sebe ide ruku pod ruku sa laganjem sebe! E sada, neko uspe da prizna sebi da se laze, a neko ostane da zivi u zabludi!

    Свиђа ми се

  18. Aurora Borealis

    Radim isto što i ti. Sve što me muči, ili me jednostavno okupira u tom trenutku, ja to lepo bacim na papir. Ili ekran. Mada, dešava se da kada to pogledam nakon makar par dana, pomislim: koji mi je đavo bio da ovo napišem?! 😀

    Свиђа ми се

  19. Aurora…razumem sta pricas! Procitas to i kao da je pisao ko zna ko! Ma slatke su to zajebancije!

    Свиђа ми се

  20. Evo mene, eto vas, mir bLogu, post se rodi.

    Свиђа ми се

  21. Dobrodosao Orpheus-e, nego radi li skobalj?

    Свиђа ми се

  22. Aurora Borealis

    Sinoć sam ti ostavila porukicu u ShoutBox, i kad sam kliknula refresh. . .nema više ShoutBoxa.
    Mora da si ga baš u tom trenutku obrisala. 🙂

    Свиђа ми се

  23. Aurora
    Nekako mi nije bio lep, pa sam ga obrisala! Postavicu neki drugi!

    Свиђа ми се

  24. samo da se javim, i da kazem odlican post.
    Pozz

    Свиђа ми се

  25. Hvala I2U, sta je sa tobom?

    Свиђа ми се

  26. Život je čudesan i u sreći i tuzi…

    Свиђа ми се

  1. Повратни пинг: #pratiblogere – padobranstvo kao život | Džepna Venera blog

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.